בת שנתיים מתוסכלת שלא מצליחה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים מתוסכלת שלא מצליחה
    חסוי
    19/04/2011

היי,
    של לי ילדה בת שנתיים, שאנחנו משחקות במשחקי קופסא התאימים לגילה ולפעמים היא נתקלת במעט קושי היא מתחילה לכעוס ולבכות נורא,אם למשל היא בונה מגדל מקוביות וזה נופל או לא מצליח היא זורקת את הכל, אני לא יודעת איך לגרום לה לא להרגיש תסכול לפעמים אני מסבירה לה שלא תמיד זה מצליחיך לנסות אבל זה ממש לא עוזר.
    בנוסף היא נורא נלחצת אם למשל נופל משהו ולא מרימם היא מתעשקת שירימו ועד שזה לא במקום היא לא נרגעת, האם זה בסדר? איך עליי להתנהג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים מתוסכלת שלא מצליחה - תגובה

סמדר ריינר
    19/04/2011

שלום לך,
    ייתכן שבמקום לייצר אווירה משחקית וכייפית יש אווירה של ציפייה דרוכה והישגיות סביב המשחק המשותף שלכן. הרבה תלוי במה את משדרת לה, איך את נהנית מהמשחק או מחכה לראות מה יצליח ומה לא, ואם המשחק הוא כבר לא משחק אלא סוג של הוכחה להתפתחות שלה ולאינטילגנציה שלה. אפשר לנסות להפוך את כל העניין להרבה יותר משחקי מצחיק וכייפי, למשל, להחליט שהמטרה היא בכלל לא לבנות מגדל אלא דווקא להרוס אותו, ואחרי ששמים שתיים שלוש קוביות אמא נותנת מכה והכל נופל ונורא צוחקים ונהנים, ואחר כך תור של הילדה להרוס וכו'. ובכלל להגיב לטעויות בהרבה הומור, וגם לתת דוגמא אישית, אפילו לטעות בכוונה ולעשות מזה הצגה קטנה, כמה זה מצחיק שלא יצא כמו שהתכוונו וכו'. אחרי שתצליחו לייצר מצב של שימוש במשחק לצורך הנאה ושחרור, אני מקווה שגם החרדה הכללית שאת מתארת מכך שדברים הם לא במקום ומיד צריך להחזיר אותם תשתחרר, כי למשחק יש כוח מרפא ורכישת היכולת לשחק בהנאה חשובה לא פחות מפיתוח אינטילגנציה והישגים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו