מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אובססיה לאבא - מה עושים???חגי26/12/2007
שלום,
יש לי ילד מדהים בן שנתיים, אני ואשתי נמצאים איתו די הרבה, אשתי נמצאת אתו משעות אחה"צ המוקדמות ואני מגיע מעט יותר מאוחר, כאשר הוא לבד עם אשתי הוא מתנהג בצורה שונה לגמרי, הוא בוגר יותר, עצמאי יותר, פחות מפונק ויותר משתף פעולה בסיטואציות שונות.
כאשר אני בסביבתו, הוא משתנה ב - 180 מעלות, הוא לא רואה שום דבר חוץ ממני, רוצה להיות רק איתי, בפעילויות של הגן או אירועים אחרים, אם אני נמצא הוא לא משתף פעולה בשום אופן, צמוד אליי ורוצה להיות רק בידיים או שאחזיק אותו.
בלילות אם הוא מתעורר, הוא קורא רק "אבא".
המצב הזה נראה לי לא בריא עבורו ועבור המשפחה, אנחנו אובדי עצות ולא יודעים ממה זה נובע וכיצד אפשר לשנות את המצב...
אשמח לשמוע עצה ולקבל עזרה בנושא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה לאבא
שרון באומל01/01/2008שלום חגי
ראשית, צר לי על זמן המתנה ארוך לתשובה, שנבע מתקלות טכניות במערכת הפורום.
התנהגותו של בנך תואמת מאוד את גילו. סביב גיל שנתיים מגלים ילדים שתי תגליות חשובות: את נפרדותם ואת כוחם היחסי בעולם. הנפרדות הינה ההבנה שהם יישויות נפרדות ושאנשים אחרים הינם יישויות נפרדות בעלות צרכים ורצונות משלהם. הידיעה הזו הינה בד בבד מרגשת ומפחידה. לפיכך, ילדים בגיל זה מגלים הן התנהגויות עצמאיות (כגון בדיקת גבולות) והן התנהגויות של היצמדות). אכן, בד"כ ההימצדות היא לאמא. מדוע אצלכם זה לא כך? זה כבר לחשיבה שלכם. אולם, אם הילד מצא בך דמות עימה הקשר הוא יותר צמוד, אין כל רע בכך. זה יעבור עם הגיל ועם תרגול והתפתחות ההבנה של הנפרדות.
מה שכן ניתן לעשות הינו לומר לילד משהו על הנפרדות הזו. למשל: " שמתי לב שכשאני בא הבייתה אתה נורא רוצה אותי כל הזמן לידך וצמוד אלייך. אולי אתה עוד פוחד כשאני מתרחק או כשאני מדבר עם אמא". הידיעה שלו שאתה מתבונן ומבין את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
