אובססיה לאבא - מה עושים???

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובססיה לאבא - מה עושים???
    חגי
    26/12/2007

שלום,

יש לי ילד מדהים בן שנתיים, אני ואשתי נמצאים איתו די הרבה, אשתי נמצאת אתו משעות אחה"צ המוקדמות ואני מגיע מעט יותר מאוחר, כאשר הוא לבד עם אשתי הוא מתנהג בצורה שונה לגמרי, הוא בוגר יותר, עצמאי יותר, פחות מפונק ויותר משתף פעולה בסיטואציות שונות.
    כאשר אני בסביבתו, הוא משתנה ב - 180 מעלות, הוא לא רואה שום דבר חוץ ממני, רוצה להיות רק איתי, בפעילויות של הגן או אירועים אחרים, אם אני נמצא הוא לא משתף פעולה בשום אופן, צמוד אליי ורוצה להיות רק בידיים או שאחזיק אותו.
    בלילות אם הוא מתעורר, הוא קורא רק "אבא".
    המצב הזה נראה לי לא בריא עבורו ועבור המשפחה, אנחנו אובדי עצות ולא יודעים ממה זה נובע וכיצד אפשר לשנות את המצב...

אשמח לשמוע עצה ולקבל עזרה בנושא...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה לאבא - מה עושים???

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובססיה לאבא

שרון באומל
    01/01/2008

שלום חגי
    ראשית, צר לי על זמן המתנה ארוך לתשובה, שנבע מתקלות טכניות במערכת הפורום.
    התנהגותו של בנך תואמת מאוד את גילו. סביב גיל שנתיים מגלים ילדים שתי תגליות חשובות: את נפרדותם ואת כוחם היחסי בעולם. הנפרדות הינה ההבנה שהם יישויות נפרדות ושאנשים אחרים הינם יישויות נפרדות בעלות צרכים ורצונות משלהם. הידיעה הזו הינה בד בבד מרגשת ומפחידה. לפיכך, ילדים בגיל זה מגלים הן התנהגויות עצמאיות (כגון בדיקת גבולות) והן התנהגויות של היצמדות). אכן, בד"כ ההימצדות היא לאמא. מדוע אצלכם זה לא כך? זה כבר לחשיבה שלכם. אולם, אם הילד מצא בך דמות עימה הקשר הוא יותר צמוד, אין כל רע בכך. זה יעבור עם הגיל ועם תרגול והתפתחות ההבנה של הנפרדות.
    מה שכן ניתן לעשות הינו לומר לילד משהו על הנפרדות הזו. למשל: " שמתי לב שכשאני בא הבייתה אתה נורא רוצה אותי כל הזמן לידך וצמוד אלייך. אולי אתה עוד פוחד כשאני מתרחק או כשאני מדבר עם אמא". הידיעה שלו שאתה מתבונן ומבין את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו