מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מסרבת להחליף חיתולגליה22/04/2011
היי חג שמח,
רציתי להתייעץ לגבי ביתי בת שנתיים וארבע חודשים,
באופן כללי היא ילדה מאוד טובה בוגרת ומפותחת לגילה, מדברת באופן שותף ומובן.
לאחרונה היא לא מוכנה שיחליפו לה חיתול ואין לה בעיה להשאר עם החיתול הספוג בפיפי שעות ארוכות,לפעמים היא מתנגדת אף להחליף בגדים ואף בגד כבר לא מוצא חן בעינה.
לפני מספר שבועות חשפתי אותה לישבנון על האסלה, בהתחלה נורא התלהבה אך כשהתיישבה פחדה ליפול לתוך "החור" ומאז היא לא רוצה לשבת שוב.
אני מרגישה שהיא קצת עושה לי "דווקא " בהרבה מאוד דברים
לא רוצה לישון, לא רוצה לקום בבוקר , לא רוצה להתלבש, לא רוצה להסתרק,לא רוצה לצחצח שיניים וכד'......
אני לא יודעת אם להניח לה או להתעקש איתה (מה שגורם לה עוד יותר להתנגד ולבכי הסטרי)
כל הסיפור ניהיה קצת קשה בבוקר כשצריך ללכת לגן ואני ממהרת לעבודה.
אני חייבת לציין שהיא מאוד אוהבת את הגן ( משפחתון עם 7 ילדים וגננת מאוד משקיעה) והיא ילדה מאוד חברותית וחייכנית.
יש קצת חילוקי דעות ביני לבין בעלי, אני קצת יותר אסרטיבית ומנסה ליצור מסגרת של סדר יום שינה, ארוחות סדר בחדר והוא יותר ותרן ונותן לה לעשות מה שהיא רוצה.
איך עלי לנהוג, כדי לא לפגוע בה ולהחזיר את המצב למה שהיה קודם כשהייתה יותר ממושמעת.
אודה להתייחסותכן
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תגובה לשאלתי...
גליה23/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסרבת להחליף חיתול - תגובה
סמדר ריינר25/04/2011שלום גליה,
ייתכן שיש משהו קצת נוקשה בגישה שלך, שרואה את הדברים קצת שחור לבן, או-או. כלומר או להתעקש או לוותר. והאמת היא שהחיים הם בדרך כלל באמצע, לפעמים אנחנו מתגמשים ולפעמים אנחנו מתעקשים ולפעמים אנחנו מוצאים פשרה בין השניים. אולי כדאי שתפני להדרכת הורים מסודרת שתעזור לך לעשות את ההבחנה מתי לנהוג בגמישות ומתי לבחור אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)