בן 2 ו-9 חודשים שנולדה לו אחות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 2 ו-9 חודשים שנולדה לו אחות
    רוני
    23/04/2011

בן שנתיים ו9 חודשים, לפני חודש נולדה לו אחות, ויש לו אח בכור בן 6. מאז הלידה החל להכניס בקביעות שרוול לפה, חולצה ואפילו את קצה הגרב. זה קורה בעיקר כתגובה לעלבון. יש לציין שמבחינה התנהגותית בתחילה היה במשבר מהלידה (התקפי זעם והתעוררות בלילה עד 3-4 פעמים), אבל זה חלף לפני כשבוע והיום הוא מאושר ועליז כל היממה. רק תופעת הלעיסה לא חלפה.
    באופן כללי, הוא ישן עם מוצץ רק בלילה (אינו ישן צהריים), אחרי שהיה שם מוצץ הרבה בבית מהלך היום, וגמלנו אותו בקלות ממוצץ ביום כחודש וחצי לפני הלידה. ממוצץ מחוץ לבית, נגמל כבר בגיל שנה וחצי.
    ברור לנו שזה ביטוי לקושי שהוא חווה, למרות שהוא מקבל המון תשומת לב, וגם אבא בבית רוב היום. כשאנו מעירים לו הוא מפסיק ללעוס את השרוול, ולא עושה מזה עניין. שאלתנו האם בכלל להעיר לו או להבליג כי הוא זקוק לזה? אנו מפחדים שזה יהפוך להרגל קבוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 2 ו-9 חודשים שנולדה לו אחות - תגובה

סמדר ריינר
    25/04/2011

שלום רוני,
    ייתכן שהגמיה מהמוצץ לפני הלידה לא הייתה מתאימה מבחינתו. לא נורא. קודם כל לא הייתי מתערבת ישירות בעניין מציצת השרוול. זה לא יישאר לנצח. הייתי נותנת לו להיגמל מזה בקצב שלו. כן הייתי בודקת עוד דרכים שבהן אפשר ללמד אותו להרגע. למשל אם אתם מבינים שזה קורה עקב עלבון, זה יפה ששמתם לב, עכשיו חשוב ללוות את העלבון שלו במילים שיעזרו לעבד את העלבון ולהתגבר עליו, בשלב זה יחד עם מציצת השרוול, אל תילחמו בו. אבל אפשר להגיד דברים כמו: "זה היה לא נעים, נעלבת" אם אתם חושבים שהוא נעלב בצדק, תנו לו גיבוי, תגידו לו שהוא צודק, תנו לו דרכים לפתור את הסיטואציה כמו לדבר מי שהעליב אותו, או אם זה אתם - התנצלו והודו בטעות. אם אתם חושבים שהעלבון שלו לא הכרחי - דברו איתו, תנו לו כלים להבין אחרת את הסיטואציה, הציעו לו משהו נעים יותר לעשות כדי ללמד אותו להסיח את דעתו ולא להתחפר בכאב וכו'. אני מאמינה שעם הזמן השרוול ייהפך לפחות רלוונטי עבורו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו