התנהגות מינית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות מינית
    אלמונית
    23/04/2011

שלום רב. בתי (בת כמעט ארבע) החלה לאחרונה להביע התעניינות רבה בהבדלים שבינו לבינה . במהלך החודש האחרון "תפסתי אותה" בשלושה מקרים שונים נסגרת בחדרה עם חבר טוב שגדול ממנה בשנה, כשהם מראים אחד לשני את האיברים המוצנעים ואף "בוחנים" אותם בריפרוף (הכל בהסכמה ובחיבה הדדית). כיוון שאני בוגרת תואר ראשון בפסיכו', ולא ראיתי שום התנהגות חריגה, מעבר לשיחה בה הסברתי לבתי את חשיבות השמירה על רצונותיה ואבריה הפרטיים, לא התרגשתי מהנושא יתר על המידה.
    השבת שהינו אצל הוריי, ובתי לקחה את בן דודה למשחק מחבואים מחוץ לבית, בו (לראשונה איתו) שיחקו בלהכיר את הגוף אחד של השני. מעבר לתדירות של המשחק (פעם שלישית תוך פחות מחודש), הפעם אחייני (לא יודעת ביוזמת מי) במהלך המשחק עשה עליה פיפי וכל בגדיה נרטבו. שניהם לא ייחסו למאורע חשיבות מיוחדת ואף המשיכו לשחק בנעימים עד שבני הדודים הבוגרים יותר "גילו אותם". אחי כעס עד מאוד על בנו ואני הייתי בהלם מוחלט. האם זה טבעי כחלק ממשחקי "היכרות השוני בין המינים"? האם זה לא מוגזם או מעיד על משהו מעבר לסקרנות בריאה? בתי טוענת שהיא ראתה את זה אצל ילד מהגן. אני כעסתי מאוד ושוחחתי איתה ארוכות בנושא, ואף חקרתי אותה לגבי מה בדיוק נעשה ב"משחק המחבואים" (לכינויה). בעלי, למורת רוחי, בחר בשיטה של ענישה קשוחה, מה שהפחיד ודיכא אותה נורא, וגרם לה להישבע שיותר לא תראה לאף אחד את אבריה המוצנעים. א. אנא התייחסו למקרה עצמו. האם הוא חריג? ואם כן, מה עלי לעשות? ב. אני מקווה שהתגובה הקשוחה של בעלי לא תעשה נזק בלתי הפיך בהסתכלות של הילדה לגבי חקירה טבעית ומיניות, שאחרי הכל הם טבעיים ואף יהוו חלק חשוב בחייה העתידיים, ואם כן, מה עליי לעשות על מנת למזער את נזקי תגובתו? (איתו לא ניתן לדבר). אנא עזרתכם הדחופה. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות מינית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש להוסיף

אלמונית
    24/04/2011

אוסיף ואציין שבתי ובן דודה הם חברים טובים בני אותו גיל (4 לערך). שניהם ילדים מתוקים ובריאים ברוחם ובנפשם, מלאי תמימות וחן, שלעולם לא נחשפו לתוכן או התנהגות מינית. ויש לקחת בחשבון את האפשרות שתוך כדי "המשחק", כאשר הראה לה את איבר מינו, ברח לו פיפי כשהיא בקרבתו, ולכן היא נרטבה. בתי, שבדרך כלל משתפת אותי בשמחה בכל דבר, לא הסכימה לנדב שום מידע בנושא כאשר נשאלה על כך ונאטמה לגמרי לאחר שראתה את התגובות וההמולה שעורר הנושא ע"י כל הסובבים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש להוסיף - תגובה

סמדר ריינר
    25/04/2011

שלום לך,
    קודם כל נראה לי שכדאי לתת לרוחות להרגע. אפשר לדבר עם הילדה על כך שהיא בטח נבהלה מהתגובה והיא ממש לא התכוונה למשהו רע. וזהו. בתקופה הקרובה פשוט להיות אמפתית לקושי שלה מהעניין שנוצר סביב המיניות.
    משהו בקביעתך הנחרצת שהם מעולם לא נחשפו לתוכן או התנהגות מינית קצת משונה בעיני. כמובן שזה לא הכרחי שהם אכן נחשפו, ואכן ייתכן שכל העניין ראשיתו במשחק תמים שהסתבך, אבל מאיפה הנחרצות? מהיכן את יודעת? אם לא היית קובעת את זה בצורה כל כך נחרצת, הייתי פחות חוששת שאולי יש משהו שאת מנסה להכחיש קודם כל מעצמך, כי הוא נורא מבהיל.
    לכן, אחרי שכל העניין יירגע, הייתי מדברת עם הילדה ברוגע, ומדגישה שוב שזו לא האשמה כלפיה, אבל כן הייתי בודקת האם והיכן נתקלה בדברים שקשורים למיניות. ואם כן באיזה אופן.
    מעבר לכך כדאי להתעניין בחנויות ספרים לגבי ספרי ילדים שמסבירים לילדים בגילה כיצד באים ילדים לעולם ועל גוף האדם וההבדלים בין המינים ומנסה לתת לה הסבר מסודר, ישרגיע חלק מהסקרנות, שהיא אכן טבעית ובמקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו