ילד שמתנהג שונה לגמרי בבית לעומת בי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שמתנהג שונה לגמרי בבית לעומת בי
    קרן
    27/12/2007

שושי שלום
    יש לי ילד שלומד בכיתה א'. ילד חברותי מאוד פעיל,שובב, ספורטאי מצטיין, בעל שפה עשירה ואף בוגר ביחס לילדים אחרים בני גילו. בבית ספר הוא מתנהג נפלא ללא שום בעיות משמעת וגם כשאחרים מפריעים הוא אינו נגרר אחריהם וממשיך להתנהג כראוי.
    אחרי שיחה עם המורה גיליתי דברים על ילדי שאיני מזהה או מכירה.
    היא טוענת שהוא מאוד שקט לא משתתף למרות שהוא יודע את התשובה והכי מפתיע שהוא מדבר לאט עד כדי כך ששאלה אם היתה לו בעית שפה בעבר כשהוא בעצם מפותח נהדר מבחינה וורבאלית
    ומדבר מגיל צעיר מאוד. היא טוענת גם שהוא איטי בהתארגנות שלו כשבבית הוא יכול לסדר חדר משחקים גדול ומבולגן בעצמו ללא בעיה במהירות וביעילות. אני מזהה מן בישנות שגובלת בחוסר ביטחון שלא בא לידי ביטוי בשום מקום אחר : לא בין חברים, לא בחוג ,לא במסגרת של ילדים שאינו מכיר ,לא בבתים אחרים או בעצם בשום מקום אחר. (אני הייתי ילדה מאוד ביישנית).
    המורה אומרת שהיא רואה ילד שהביטחון שלו עולה לאט לאט אך אני מוטרדת מהעובדה שילדי מתנהג כ"כ שונה בבית לעומת בית הספר. גם בגן אינו היה משתתף ומצביע הרבה אך היה מדבר ברור ואומר את דבריו. שאלתי האם יש לי סיבה לדאגה ,
    האם עלי לדבר איתו על הנושא ובכלל להבין את התנהגות שלו. תודה רבה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד ביישן

שושי יעקובי
    01/01/2008

מהתאור שלך אני מבינה כי הילד שלך מפותח יפה מאוד לגילו בכל מיני תחומים חשובים. קוגניטיבית הוא מפותח היטב, חברתית, הוא פעיל, סקרן, עוסק בספורט, חוגים, נשמע לכללים. יחד עם זאת הוא גם ילד ביישן, בעיקר כשהוא צריך לדבר בקבוצה או בסביבה חדשה. משהו שראית אצלו גם בגן אבל הועצם בביה"ס כי לביה"ס יש משמעות רבה יותר עבורו. אני לא רואה בזה בעיה מדאיגה, זה הילד עם הצדדים החזקים שלו ועם חולשותיו. ההכרות עם החלק הביישני באופיו, לדעת שהוא זקוק לפרק זמן ארוך יותר, להרבה חיזוקים מהסביבה (בעיקר המורה) ובכלל לגישה מקבלת ואוהדת היא זו שתעזור לו להרגיש יותר בנוח בסביבה בה הוא נמצא ולהעיז להתבטא יותר בכתה.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו