קנאה באחות קטנה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קנאה באחות קטנה
    אני
    24/04/2011

שלום, יש לי בן בן 4.5 ובת בת כשנה. בני ילד מקסים וחברותי, ילד עדין וסובלני בדרך כלל אך עם אחותו הקטנה הוא ממש לא עדין. מאוד ברור לנו שהוא מקנא בה. הוא בא לנשק אותה ומועך אותה, נושך אותה. ואנחנו מאוד מתוסכלים מכך. נמאס לנו להעיר לו והרבה מהמגע שלו איתה מסתיים בכך שאני נאלצים להעיר לו. זה גם ברור שהוא עושה את ההתנהגויות האלה בעיקר בנוכחותינו.
    לאחרונה אנו מנסים לתת להם זמן לבד ולהשתדל לא להתערב. בגדול זה נראה ככיוון טוב אך גם אז הוא יכול לכסות אותה בשמיכה (בונה לה אוהל) ולהתיישב עליה או כל מיני דברים שממש מפחידים אותנו. קשה ואף מפחיד להתעלם ומצד שני לא ברור לנו איך לעשות שיהיה טוב ביניהם ושיסבול פחות.
    הוא אומר באופן ברור שהוא גם רוצה להיות תינוק, שהוא רוצה לינוק.
    אנחנו משתדלים מאוד לחזק אותו, לתת לו תפקידים והוא אכן מתפתח בהרבה כיוונים אך הכיוון הזה נשאר קשה ומתסכל אותנו. זה התעצם בחופשת הפסח בה בילינו זמן רב ביחד כמשפחה. אשמח לשמוע עצה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאה באחות קטנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנאה באחות קטנה - תגובה

סמדר ריינר
    25/04/2011

שלום לך,
    ייתכן שאתם לא נותנים מספיק מקום לרצון של הילד להיות תינוק. את מתארת שהו ארוצה להיות תינוק ולינוק ובתגובה את מתארת שאתם נותנים לו תפקידים, כלומר מצפים ממנו שוב להיות גדול. למה? למה לא לאפשר לו מדי פעם להיות תינוק, למצוץ מוצץ ולשתות מבקבוק, וכמו כן חשוב לתת לו זמן איכות עם אחד ההורים לבד מדי פעם. אל תדאגו, זה לא ימנע ממנו לגדול, ולא ישאיר אותו קטן, כל עוד זה נעשה במידה ולפי הצורך שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו