נסיעות עבודה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נסיעות עבודה
    נעמה
    26/04/2011

שלום, אני אמא לתינוקת בת 7 חודשים. אני חייבת לעשות מספר נסיעות לחו"ל בחודשים הקרובים, אחת לפחות בחודשיים הקרובים ועוד אחת לפחות בספטמבר-אוקטובר. לאבא אין אפשרות להצטרף. אצטרך לסוע בחודשיים הקרובים למספר שבועות, אבל יש לי חופש בתכנון הנסיעות. אני יכולה לעשות נסיעה ל- 10 ימים ולהשאיר את התינוקת (או אולי לסוע פעמיים לשבוע??) או לסוע ליותר זמן ולקחת אותה איתי (יותר זמן כדי לא לשגע אותה עם הטיסות והג'ט לג). כבר לקחתי אותה איתי פעם אחת לשבועיים וחצי עם המטפלת, אבל הפעם המטפלת לא תצטרף, ואם אלמה באה איתי היא תצטרך לקבל טיפול מדמות שהיא לא מכירה ביום - דמות בודדת או במעון יום (איכותי...). בעיה נוספת היא הפרשי הזמן הגדולים 7 שעות. ההסתגלות, בעיקר כשחזרנו, היתה לא קלה. בנוסף בנסיעה היא גם הצטננה וגם קיבלה שלשול שלא הפסיקה כל הנסיעה.
    סליחה על השאלה המורכבת אבל אני מנסה להבין מה הכי טוב לאלמה, לסוע איתי ליותר זמן ולהפרד מאבא ומהמטפלת או שאשאיר אותה בביתה עם אבא והמטפלת - אבא אולי יצטרך עזרה נוספת מבייביסיטר או מטפלת נוספת לפעמים. אבא מטפל בה גם, אבל פחות ממני. בלילה רק אני קמה, ורק אני עושה אמבטיות, ואני עדיין מניקה (אבל מקבלת גם בקבוק). עבור כל אחת משתי האופציות הייתי גם רוצה לדעת לגבי התזמון האם עדיף מייד (בגיל 7 וחצי חודשים) או בגיל 8 חודשים. בנוסף אם אצטרך לסוע שוב בסוף הקיץ - ואלמה תהיה כבר בת שנה - מה כדאי לעשות אז?
    אלמה תינוקת חייכנית ואוהבת אנשים וילדים, חסרת סבלנות, עם סף גירוי נמוך ועוצמת תגובה גבוהה, מתרצה בקלות, פעילה מאוד ותנועתית, ועם שינה קלה - מורדמת לרוב בידיים של אמא, אבא או המטפלת, או בעגלה/באוטו.
    תודה רבה על העזרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נסיעות עבודה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיעות עבודה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/04/2011

נעמה שלום,
    מכל האפשרויות שציינת, האפשרות הטובה ביותר לדעתי היא לנסוע עם אלמה, פעם אחת לנסיעה ממושכת, עם דמות מוכרת שתהיה איתה כשאת עסוקה. אם יש לך אפשרות, עדיף לקחת איתך אדם שהיא מכירה עוד מלפני כן - דוד, חברה, שכנה, סבא וכדומה. אם אין כאלו בנמצא, אז תמצאי דמות אחרת שאינה מוכרת, ותדאגי שהן יבלו יחד עוד לפני הנסיעה.
    לגבי גיל שנה - אותה התשובה בתוקף, אלא אם כן את יכולה לנסוע לנסיעה ממש קצרה, ואז אפשר להשאיר אותה עם אבא ועם המטפלת המוכרת.
    הרציונל בבסיס התשובה שלי, הוא שהיפרדות מהדמות המטפלת העיקרית (וזו ללא ספק את, במיוחד כשאת מניקה אפילו חלקית), מעוררת הרבה חרדה ומצוקה בילדים ובמיוחד בגיל הזה כשאלמה אינה מדברת עדיין ואינה מבינה מושגים מורכבים כמו זמן. ככל הידוע לנו מבחינה התפתחותית ומבחינת התפתחות קביעות האובייקט, אלמה תאמין שבאמת ובתמים את אינך קיימת יותר, והדבר עלול לעורר בה חרדה ועצב מרובים. לכן מומלץ להימנע מפרידות ממושכות דוגמת הנסיעה שתיארת.
    מאחלת לך שתמצאי את השילוב המתאים בין כל הדרישות והלחצים,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - נסיעת עבודה

נעמה
    06/05/2011

תןדה על תשובתך. לאור תשובתך אני מתכננת נסיעה של 4 שבועות עם ביתי. רק לחדד, מדובר על נסיעה שנעשה לבדנו ואלמה תתנתק מאבא והמטפלת. במהלך היום תטפל בה מטפלת זרה.
    שאלת המשך - ברצוני להחליף מטפלת. האם כדאי לנצל ההזדמנות ולהפרד מהמטפלת או לחזור אליה ולמצוא דרך להחליף הדרגתית? כמה טראומתית יכולה להיות העלמות מטפלת שטפלה בה במשרה מלאה מגיל 3 חודשים עד עכשיו (7.5 חודשים)?
    תודה רבה שוב על העזרה,
    נעמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו