מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדת לימודיםמיכל26/04/2011
שלום רב.
אני מאוד מודאגת לגבי בתי בת שש וחצי תלמידה בכיתה א'. ילדה שהיתה תמיד מאוד מפותחת, ורבלית ואינטלגנטית. מאז שעלתה לכתה א' השתנתה בצורה בלתי רגילה. אני רואה שמאוד קשה לה ללמודוזאת למרות שהיא שולטת בחומר. יש להישגים יפים אבל זה לא מה שחשוב. מה שחשוב זה המצב הנפשי שלה. היא מאוד מוטרדת מלימודים, חסרת ביטחון ויש לה חרדה ממבחנים. היא כל הזמן אומרת: "אני לא אצליח", "אני טפשה" וכדו'. למשל אתמול לאחר שהשכבתי אותה לישון כעבור כעשר דקות היא באה לחדרי ולחשה לי באוזן: "אמא, מחרותיים חוזרים ללימודים ויהיו מבחנים. אני כל הזמן חושבת על זה ולא יכולה להרדם". הלכתי איתה לחדר ואמרתי לה" אין לך ממה לחשוש. כבר עשית מבחנים בעבר והצליחת. כשיקבע מועד למבחן אני אעזור לך להתכונן כמו שאנחנו עושים תמיד והכל יהיה בסדר". ואז היא שינתה נושא ואפילו התחילה לצחוק. לפני שיצאתי מהחדר שוב אמרתי לה שהכל יהיה בסדר בבית ספר. והיא אמרה: "למה את מזכירה לי את זה?". זאת אומרת שהיא לא נרגעת אלא פשוט מדחיקה את הדאגות שלה לזמן מה. היא כל כך מוטרדת ומתוסכלת. מה עושים? כל יום שהיא יוצאת מהבית ספר היא מאוד עצבנית מצד אחד ומאוד רגישה מצד שני. נראה כאילו היא בזמן הלימודים היא נמצאת לחץ איסטרי. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברצוני להוסיף
מיכל26/04/2011שאני לא משדרת לה שיש לי ציפיות להשגים גבוהים והיא תמיד מקבלת המון חיזוקים על התהליך עצמו ולא דווקא על התוצאה. אך נראה שלה יש ציפיות גבוהות מעצמה ואם היא נכשלת היא ממש סובלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)