מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפסיכולוג/ית עזרה בבקשהדנה27/12/2007
בני בן ה6.5 בכיתה א' בכיתה ילד מאד שקט וכך מורתו אומרת בבית הא ילד אחר הא מרביץ לאחותו ומציק לה ילדה בת 4.5 שנים ואלי גם לא מתייחס ואפילו מרים כסא ואומר אני אזרוק את זה עלייך אבל אחרי שאני מאד כועסת הא מבטיח שזה לא יקרה שוב אבל זה קורה אני מאד מודאגת מתנהגות וחושבת שהא מאד רוצה לרצות אותי וזה לא הולך לא ד"א שבעלי נימצא זה לא קורה הא ממש "כמו חייל" בעלי שתלטןן הזוגיות היא לא זוהרת וזה כולל שליטה עליי האם זה מה שמשפיע על ההתנהגות של הילד או בגלל שאני לא אסרטיבית מספיק או ביגלל שיש בעייה בבית ספר שאני לא יודעת (הילד מאד רגיש והביטחון לא בשמיים) אני חסרת אונים ולא יודעת מאפה הבעייה ולא יודעת איך מיתנהגים בסיטואציות הללו.אנא בבקשה עזזרו לי . תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות בבית
שרון באומל01/01/2008שלום לך.
אכן נראה כי דרך התנהגותו, הילד רוצה לומר משהו. ייתכן וזה משהו הקשור לקשר ביניכם או בכלל למצב בבית. ייתכן וזה משהו הקשור לביה"ס, אך נראה לי שאם זה היה המצב, היינו רואים איזשהיא התנהגות גם בביה"ס. לפיכך, הייתי אומרת לילד משהו בנוסח: "שמתי לב להבדל בין איך שאתה מתנהג בבית לאיך שאתה מתנהג בביה"ס. אני מבינה שמשהו כואב לך ומתסכל אותך והייתי מאוד רוצה לעזור. אתה יכול קצת לשתף אותי במה מדובר". אם הגישה נראית לך והילד לא משתף פעולה, אפשר לנסות לדובב אותו. אפשר לומר משהו בנוסח: "אולי אתה רואה שאבא ואני רבים לפעמים ואתה מתוח מזה".
באופן כללי, התנהגותו של הילד מבטאת תסכול וכאב פנימי רב. ייתכן והייתי שוקלת לפנות לאיש מקצוע, כי נראה לי שהמצב שלו לא פשוט ושאולי גם המצב בבית לא פשוט. איש מקצוע יכול לעזור לכם לעמוד על שורש הבעייה, ולכוון אתכם לדרכי התמודדות אדפטיביות יותר.
מצטערת שחיכית זמן כה רב לתשובה. היו הרבה תקלות טכניות במערכת.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית.
מספר טל' לקביעה להתייעצות: 054-5551479* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)