מיואשת מבני בן החמש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מיואשת מבני בן החמש
    מירב
    26/04/2011

יש לי בן מקסים בן 5, יש לו אח נוסף בן שנתיים וחצי.
    מאז שאחיו נולד החלה הידרדרות ביחסים בינינו. בזמן האחרון אנחנו מגיעים לפיצוצים אישיים ואני כבר לא יודעת איך להתגבר על זה.
    הוא לא מקשיב כשאומרים לו לא, מרבה להתפרע, להציק לי, מרבה לשאול שאלות אחת אחרי השניה שאם זה לא היה מציק, הייתי אומרת שהוא סקרן.
    כל פעם שהוא צריך ללכת לישון, זה נגמר במריבה כי הוא רוצה מים, אחר כך משחק, אחר כך שאלה, פיפי וכו' עד שאני מאבדת את הסבלנות לגמרי.
    אני מרגישה שאני מאבדת אותו, נאמרות מילים קשות שלי כלפיו והדבר היחיד שאני רוצה ממנו זה שיהיה בשקט, שיניח לי לנפשי.
    מה עושים??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת מבני בן החמש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיואשת מבני בן החמש - תגובה

סמדר ריינר
    27/04/2011

שלום מירב,
    נשמע שמצד אחד בנך מעוניין בתשומת לב ממך, את לא פירטת אבל ייתכן שתשומת הלב הזו לא ניתנת בדרך אחרת אלא רק אם הוא מציק, ומצד שני ייתכן שקיים אצלך גם קושי להציב גבולות.
    חשוב שתנסי להבין גם את נקודת מבטו, ייתכן שבעיניו הוא איבד את המרכזיות שלו בבית, אוי הוא מרגיש שהרבה פחות קשובים אליו, שאם הוא לא ינדנד ממש המון אפשר כמעט לשכוח מקיומו. לכן חשוב לנסות לתת לו התייחסות יזומה, לפני שהוא מתחיל להציק ועל דברים אחרים, חיזוקים חיוביים על דברים נחמדים שהוא עושה, זמן איכות לבד, וכו', וכן להשתדל להתעלם מהתנהגויות שליליות. כלומר כשאת מזהה "הצקה" להגיד לו די, פעם אחת ופשוט לנסות לא להתייחס לזה, לא להביא לו מים או לענות לו על שאלות לפני השינה, לא להתרשם מההתפרעות שבאה בעקבות זה, אם זה לא יניב עבורו תוצאות הוא יחדל מזה עם הזמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו