מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרביצה לעצמה ונושכתחן26/04/2011
בתי בת שנה ושבעה חודשים ילדה מקסימה חמה אוהבת וחייכנית החודש וחצי האחרונים אנו שמים לב שהיא מרביצה לעצמה בחוזקה בראש.ניסיתי להסביר לה שהיא ילדה טובה וללטף במקום להרביץ ניסיתי להרים קול ולכעוס /להסיח את דעתה אך לשווא.
בנוסף היא נושכת אותי ולפעמים ילדים בגן היא מגיעה להתרפק עליי אני עומדת ועוד לפני שאני מגיבה היא פשוט נושכת .ניסיתי לעשות כאילו אני בוכה ,ניסיתי לכעוס ולהסביר שאסור לנשוך אך לשווא.
מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרביצה לעצמה ונושכת - תגובה
סמדר ריינר27/04/2011שלום חן,
באמת ללטף במקום להרבית זה לא נותן לה פיתרון, כיוון שמה שאת עושה במילים האלה זה בעצם אומרת לה שאין מקום לתוקפנות שלה. אבל בכל זאת יש תוקפנות, אז מה היא אמורה לעשות איתה?
תוקפנות היא דבר טבעי, ואפילו חיובי אם עושים בו שימוש נכון. ללא תוקפנות אין בעצם אמביציה, הישגים. תחרות ועוד דברים לא כל כך שליליים שדוחפים אותנו קדימה בחיים. לכן במקום להגיד לה ללטף, אפשר לתת לה למעוך כדור ספוג, או להרביץ לבובה, או לנסות להמשיג במילים את הדבר שלדעתך בגללו הרביצה לעצמה בראש, אולי היא מתוסכלת כי לא קיבלה ממתק, אולי היא כועסת על משהו. מעבר לזה קחי בחשבון שהיא ילדה מאוד קטנה. ילדים בגיל הזה נוהגים לנשוך, הם לא מודעים לכאב שנגרם לאחר ולוקח זמן עד שהם גדלים וזה יותר מובן להם. לכן אין טעם להיות מתוסכלת, צריך סבלנות עד שתגדל קצת ותבין יותר, ובינתיים לנסות לתת לה כלים למצוא מוצא מקובל יותר לתוקפנות שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)