מרביצה לעצמה ונושכת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מרביצה לעצמה ונושכת
    חן
    26/04/2011

בתי בת שנה ושבעה חודשים ילדה מקסימה חמה אוהבת וחייכנית החודש וחצי האחרונים אנו שמים לב שהיא מרביצה לעצמה בחוזקה בראש.ניסיתי להסביר לה שהיא ילדה טובה וללטף במקום להרביץ ניסיתי להרים קול ולכעוס /להסיח את דעתה אך לשווא.
    בנוסף היא נושכת אותי ולפעמים ילדים בגן היא מגיעה להתרפק עליי אני עומדת ועוד לפני שאני מגיבה היא פשוט נושכת .ניסיתי לעשות כאילו אני בוכה ,ניסיתי לכעוס ולהסביר שאסור לנשוך אך לשווא.
    מה עושים??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרביצה לעצמה ונושכת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרביצה לעצמה ונושכת - תגובה

סמדר ריינר
    27/04/2011

שלום חן,
    באמת ללטף במקום להרבית זה לא נותן לה פיתרון, כיוון שמה שאת עושה במילים האלה זה בעצם אומרת לה שאין מקום לתוקפנות שלה. אבל בכל זאת יש תוקפנות, אז מה היא אמורה לעשות איתה?
    תוקפנות היא דבר טבעי, ואפילו חיובי אם עושים בו שימוש נכון. ללא תוקפנות אין בעצם אמביציה, הישגים. תחרות ועוד דברים לא כל כך שליליים שדוחפים אותנו קדימה בחיים. לכן במקום להגיד לה ללטף, אפשר לתת לה למעוך כדור ספוג, או להרביץ לבובה, או לנסות להמשיג במילים את הדבר שלדעתך בגללו הרביצה לעצמה בראש, אולי היא מתוסכלת כי לא קיבלה ממתק, אולי היא כועסת על משהו. מעבר לזה קחי בחשבון שהיא ילדה מאוד קטנה. ילדים בגיל הזה נוהגים לנשוך, הם לא מודעים לכאב שנגרם לאחר ולוקח זמן עד שהם גדלים וזה יותר מובן להם. לכן אין טעם להיות מתוסכלת, צריך סבלנות עד שתגדל קצת ותבין יותר, ובינתיים לנסות לתת לה כלים למצוא מוצא מקובל יותר לתוקפנות שלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו