קשיים רבים לאחר הפרידה מהמוצץ

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיים רבים לאחר הפרידה מהמוצץ
    חגית
    27/04/2011

שלום רב,
    ביתי בת 4.5 שנים, לפני כ- 5 חודשים החליטה לאחר תקופה ממושכת של "הכנה עצמית" שהגיע הזמן להיפרד מהמוצץ, ואכן על- דעת עצמה זרקה את כל המוצצים לפח. הופתענו מאוד מההחלטיות בה נעשה הדבר ובכל הזדמנות שיבחנו אותה על המעשה.לאחר כ- חודש התחילה ריגרסיה עצומה בהתנהגות, המון כעס, צעקות, ויכוחים אין סופיים, נראה כי בסיטואציות מסויימות אינה שולטת בפרץ הרגשות שלה, כמו כן, הצורך בממתקים שלא היה כלל לפני הפרידה מהמוצץ, הופיע בצורה קיצונית. הילדה אינה מרפה ובכל הזדמנות מבקשת "רק מוצץ אחד"- ומבטיחה לשמור עליו ולא להכניסו לפה. אני כולי רחמים אליה, נראה כי היא במצוקה קשה וכמו צועקת: "הצילו". שאלתי היא האם יהי נכון להחזיר את המוצץ ? אני די נואשת ואיני רוצה לגרום לנזק נפשי.

בתודה מראש,
    חגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים רבים לאחר הפרידה מהמוצץ - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    30/04/2011

חגית שלום,
    מבחינה התפתחותית לא נכון להחזיר את המוצץ. בתך הגיעה להחלטה מוצדקת מאוד והצליחה להיפרד מהמוצץ. כנראה שהוא מאוד עזר לה להירגע ולווסת את עצמה בעבר, והיא עדיין לא פיתחה דרכים טובות אחרות להשיג את ההקלה שהמוצץ נתן. זהו התפקיד שלכם ההורים לסייע לה בכך.
    מעט הפתיע אותי כשכתבת שבתך גמלה את עצמה - היכן הייתם אתם, והאם עודדתם אותו או דרשתם ממנה לעשות זאת קודם? (שכן לרוב מומלץ להפסיק שימוש במוצץ קודם לכן). כעת תוכלו לעזור לה להרגיע את עצמה ולבטא את קשייה באופן שיותר תואם לגיל ארבע וחצי - לדבר על מה שמטריד או מכעיס אותה, לצייר זאת, לשחק עם בובת בד וכדומה, כדי שיהיה לה קל יותר.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו