טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בני האמצעי בן 10 שנים ולאחרונה אני מרגישה שהילד הופך לחרדתי.יש לו סיוטים בלילה, אך הפחדים מלווים אותו במהלך היום. הוא מפחד שאחיו הקטן יפול ויפגע,הוא מפחד שאנחנו נמות, הוא מפחד שמחבלים יכנסו לבית הספר ויהרגו את אחיו הבכור, הוא מפחד שמשהו כואב לו שזה משהו מסוכן, הוא מפחד כשמישהו נפגע בראשו- שיקרה לו משהו.הוא פשוט הופך להיות כל הזמן מודאג. כנראה שאני הגורם לפחדים הדאגות שאני אפחדתי אותו והוא ילד לא יודע פרופורציות ואני מפחדת שדברים יוצאים משליטה. כיצד עליי לעזור לו שזו תהיה רק תקופת התפתחות -יחלוף ולא יהיה מקובע. אציין שגם לי היו סיוטים רבים בילדות אך בחלומות זה נגמר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום אילנה, את מוזמנת לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" ולעיין שם בתשובה העוסקת בפחדי ילדים. עם זאת לדעתי המצב שאת מתארת הוא קצת חמור ולדעתי כדאי לא להמתין ולפנות לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד