גמילה - פחד מאסלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה - פחד מאסלה
    עינת
    29/04/2011

בני בן שנתיים ושמונה חודשים התחלנו את תהליך הגמילה , הכל הלך יפה בהתחלה אך בזמן האחרון לאחר פיספוס בשירותים הוא התחיל לפחד מאסלה ,
    החלטתי לא ללחוץ ואפילו להפסיק את התהליך עד שהוא יהיה מוכן , אך בשבוע האחרון הוא רוצה ללבוש תחתונים אך מסרב בכל תוקף לעשות את צרכיו בשירותים או בסיר , לאחר תחנונים רבים מצידי אני שמה לו חיתול כדי שיעשה את צרכיו ,
    בזמן שהוא עם תחתונים הוא לא מפספס ופשוט מתאפק כך קרה גם בשנת צהריים ..האם ישנה שיטה אחרת שכדאי לנסות והאם כדאי לקחת אותו לפסיכולוג ילדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה - פחד מאסלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה - פחד מאסלה - תגובה

סמדר ריינר
    29/04/2011

שלום עינת,
    לא הנבתי מה הבעיה. אם כשהוא עם תחתונים הוא לא מפספס האם זה לא אומר שהוא נגמל? או שהוא מתאפק לגמרי ולא עושה בכלל? כמה זמן הוא לא עושה? כל היום? אז איך הוא בכל זאת עושה ומתי אם הוא עם תחתונים ולא מפספס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה - פחד מאסלה

עינת
    30/04/2011

שלום סמדר ותודה על התגובה המהירה
    בני עדיין לא נגמל כשהתחלנו את הגמילה הושבתי אותו בשירותים כך שהפיפי ברח לו החוצה , כמובן שלא צעקתי ואמרתי שננקה ולא קרה כלום ,אך כנראה שהדבר הבהיל אותו מאוד ומאז הוא מסרב ללכת לשירותים .
    אני מבחינתי הפסקתי את הגמילה משום שקראתי שאם אלחץ יותר מידי הדבר עלול לגרום לעצירויות וטראומות נוספות .
    עכשיו הבעיה היא שבשבוע האחרון בני פשוט מתעקש ללבוש תחתונים אך מסרב עדיין לעשות בשירותים / סיר.
    הוא יכול להתאפק שעתיים - שלוש , עד שאני שמה לו חיתול ואז הוא עושה את צרכיו .
    השבוע כשאספתי אותו מהגן ,ילדה אחרת (גמולה ) יצאה מהשירותים והוא אמר לה שהוא עושה בבית בשירותים .
    השאלה שלי היא כזאת :
    1. האם זאת נראת לך בעיה שצריך לטפל בה באופן מקצועי ?
    2. האם ישנה דרך אחרת שיכולה לעזור לנו בשלבי הגמילה , ובעניין הפחד מהשירותים
    3.האם הוא מתבייש בעובדה שהוא עדיין עם חיתול ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה - פחד מאסלה - תגובה

סמדר ריינר
    30/04/2011

שלום עינת,
    הבן שלך עדיין קטן, יש ילדים הרבה יותר גדולים ממנו שמתקשים להיגמל. לא נראה לי שזה מצב שמצריך עזרה מקצועית. תמשיכי ללכת איתו בקצב שלו, נסי להרגע ולהוריד את רמת החרדה שלך, שום דבר לא יקרה לו מזה שתיתני לו טיטול. הוא רוצה להיות גדול אבל עדיין מפחד, זה לא אסון, זה שלב, לווי אותו בסבלנות בקצב שלו, בלי לחץ, ויהיה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עינת
    30/04/2011

תודה רבה על התשובות המהירות והעזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    30/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו