מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחות חדשהרינת29/04/2011
הבת הגדולה שלי בת 7 והקטנה בת 5 ואנו מצפים כעת להולדת ביתי השלישית בעוד כחודשיים, ביתי הגדולה לא מוכנה לשמוע על ההריון בכלל ואוסרת על כולם לדבר על כך, בנוסף היא מחביאה לי מסמכים של ההריון ובכל פעם שאני מנסה לדבר איתה על הנושא היא אומרת שהיא לא מעוניינת לדבר על זה ושהיא יודעת שאני מנסה לה לגרום לאהוב תינוקות, במידה ומישהו פונה אליי בשאלה איזה חודש את או כל דבר שקשור להריון הילדה מגיבה בזעם נוראי בבכי ודורשת שאני ירים אותה, אני חייבת לציין שבנוסף להתמודדות עם ההריון אנו נאלצים יחד עם ביתי להתמודד עם מחלת הצליאק דבר שנודע לנו בסמוך להריון ודבר שגרם לילדה לפתח בי תלות מעבר למה שהיה לפני שגם לפני תמיד זה היה מוגזם שכן הילדה באופן כללי מאופיינת כילדה מאוד ביישנית עם חרדה חברתית, שאלתי היא מהי הדרך הנכונה ביותר להתמודד עם הבעייתיות הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחות חדשה - תגובה
סמדר ריינר30/04/2011שלום רינת,
נראה אכן שיש קשר תלותי בינך ובין הילדה, ואם היא אכן סובלת מחרדה חברתית חשבתם לפנות לטיפול? נשמע שיש צורך דחוף בטיפול ובהדרכת הורים. ההתנהגויות של ביתך הן מוגזמות ומפריעות גם לה המשיםך להתפתח בצורה תקינה, למשל מבחינה חברתית.
בינתיים, עד שיתחיל הטיפול, כדאי ורצוי לשים גבולות לטרור שהיא משליטה דרך החרדה שלה, למשל היא לא יכולה לאסור על אף אחד לדבר על ההריון.
דבר נוסף, באמת אין צורך לצפות ממנה לאהוב תינוקות. היא יכולה לשנוא אותם כמה שבא לה. זה לגיטימי לגמרי, אבל היא לא יכולה לשלוט באנשים אחרים ולהחליט על מה הם ידברו ועל מה לא, כמו שאף אחד לא יכול לשלוט על הרגשות שלה ולהחליט עבורה מה היא אמורה להרגיש לגבי תינוקות ובכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה אחות חדשה
רינת30/04/2011אני הייתי אצל פסיכולוג ידים וכל שנאמר לי שיש המתין והחרדה החברתית כנראה ותעבור עם הגיל וכל שאני צריכה עשות זה עטוף אותה בעוד יותר אהבה עד כדי "חנק" על מנת שהיא זו שתרצה להשתחרר ממני, דבר שלא קרה. לגבי האיסור דבר על עניין ההריון אני מדגישה שהוא לא מופנה פי האנשים האחרים אלא עליי זאת אומרת אם הם שואלים ואני עונה להם אז היא מתפרצת מכאן שבעצם השליטה היא עליי למעשה היא לא מסכימה לי לענות או לדבר על כך ובאופן אוטומטי שאנשים רואים את התנהגותה הם נרתעים מלהמשיך ולעסוק בזה. הדבר כל כך קיצוני עד כדי שהקטנה שלי שהיא בת 5 באה אליי ומדברת על ההריון בשקט ואומרת לי שהיא שמחה על ההריון אבל שאחותה לא תשמע על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה אחות חדשה - תגובה
סמדר ריינר30/04/2011שלום רינת,
אם הטיפול הפסיכולוגי שפנית אליו לא עזר, כדאי שתחזרי אליו ותאמרי שזה לא עזר ואם יש משהו אחר להציע או שתפני לטיפול אחר. זה לא משנה אם השליטה שלה היא עלייך או על אנשים אחרים, היא עדיין לא במקום וצריך לא לשתף פעולה איתה. וגם צריך להגיד לאחותה שאין לה מה לפחד שהיא יכולה להגיד מה שהיא רוצה, ואת תיקחי אחריות ותטפלי בתגובות של אחותה הגדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)