התקפי זעם בגיל כמעט 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התקפי זעם בגיל כמעט 5
    דנה
    01/05/2011

שלום לכן,
    בני בן ה-5 מפגין כלפינו התקפי זעם ואינני יודעת כיצד לנהוג עמו.
    לדוגמא: הילד שואף לעשות דברים לבד בעצמו. בכל פעם שמשהו הכי קטן לא מצליח לו או לא לפי רוחו הוא מתפרץ, זורק חפצים, מבלגן את החדר ומתחיל לדבר אלי ואל אביו באופן לא ראוי לדוגמא " אני לא רוצה אותכם" , " אני אברח מהבית הזה" ואמרות מהסוג הזה.
    מדי פעם הוא מסתגר בחדרו ואומר שהוא כועס, מפריע ומציק לאחותו הגדולה (בת 8),
    ממעט להעסיק את עצמו, רב הפעילות שהוא מעדיף זה לראות טלויזיה למרות שאני משדלת אותו לעשות דברים אחרים.
    אינו יודע לדחות סיפוקים, מרבה לבכות ולעשות סצנות.
    שאלתי היא כיצד עלי לנהוג, איך עלי להגיב בשעה שבה הדברים הללו מתרחשים, האם גישה רכה ומפייסת או גישה קשה וקשוחה. האם עלי לפנות לייעוץ פסיכולוגי?לציין אין שינוי במשפחה או בבית ולא עברנו שום ארוע ש"יצדיק" את ההתנהגות הזאת
    אני ממש מודה לכן.דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם בגיל כמעט 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי זעם בגיל כמעט 5 - תגובה

סמדר ריינר
    01/05/2011

שלום דנה,
    מאוד בולטת הביקורתיות שלך כלפי בנך. אני מניחה שיש לו גם כמה תכונות חיוביות אך קשה לך לראות אותן כרגע. אני מתרשמת שבנך נכנס לתפקיד משפחתי של מי שמבטא את התוקפנות במשפחה. אם זה כך אולי כדאי לפנות לטיפול משפחתי.
    לגבי שאלתך איך להגיב באותם רגעים, בגישה רכה או קשוחה, התשובה שלי היא לא זה ולא זה. אלא בגישה עניינית, שמנסה לברר מה קרה, ולהציע לו דרכים אחרות לפתור את הבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו