מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מפחד לישון לבדדנה01/05/2011
שלום
שלום
זה כבר למעלה משנה שבני מתקשה להירדם לבד, למרות שישן בחדר עם אחיו (קטן ממנו) עד כה אני יושבת לידו מידי לילה ומחכה שירדם. הוא לא מסכים שאלך גם אם יש אור דולק במסדרון וגם אם אני מקפלת כביסה בחדר שליד.
האמת היא שכבר התעייפתי וזה שואב ממני את שארית הכוחות של היום, יתרה מכך - אחיו מתחיל להשמיע את אותם משפטים "אני פוחד לישון לבד" " בואי שבי לידי" " אל תכבי את האור"
אני רוצה לעשות משהו בנידון, נראה לי שלטובתו, לטובת הדימוי העצמי שלו - הוא כבר צריך להרגיש בטוח לישון לבד,
מה עושים?
תודה
יפעת
כיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחד לישון לבד - תגובה
סמדר ריינר01/05/2011שלום לך,
אולי תספרי יותר לגבי טקס ההשכבה לישון, לגבי תפקיד האב בסיטואציה אם בכלל הוא מעורב בה (במידה וגר בבית) וגם קצת אם את יכולה לפרט לגבי סדר היום של בנך באופן כללי, כדי שאוכל להשיב בצורה יותר מדוייקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים
דנה01/05/2011תודה על ההתענינות
בעלי מחסיר הרבה מאוד בגלל עבודתו, לרב לא נראה בבוקר ולעיתים גם לא בשעת ההשכבה.
סדר היום של הילד:
מעירה אותו ב06:45, עוזרת לו להתלבש, אוכל/שותה ואני מסיעה אותו לביס, סבתא לוקחת אותו אליה הביתה ואני אוספת אותו משם ב1630. בבית משחק עם אחיו, לפעמים מזמין חבר או הולך לחבר, בסביבות שבע אוכלים ארוחת ערב, מתקלחים ולקראת תשע מצחצחים והולכים לישון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים - תגובה
סמדר ריינר01/05/2011שלום דנה,
עדיין חסר לי התאור של טקס ההשכבה, אני לא יודעת אם זה בגלל שדילגת עליו או בגלל שאין כזה.
ילידם זקוקים לעזרה כדי לעבור מהערות של היום לשינה של הלילה. הלילה מהווה עבור ילדים רבים פרידה מפחידה משיגרת היום, יכול להיות שהם זקוקים לעיבוד חוויות היום בעזרת מבוגר כדי להרגע, להרפות ולהרדם. לא ציינת בסדר היום שום דבר שקשור לזמן איכות שאת מבלה איתו, מקום שהוא יכול עבד את מה שעובר עליו וכו'.
אני מבינה שאת מתמודדת עם קושי כיוון שחלק גדול מהזמן את נדרשת לתפקד כאם חד הורית, וזה קשה, אני יכולה להבין אותך. אבל זה לא אומר שהילד שלך אשם בזה או שהוא יכול או צריך להתגבר לבד בלי שניתנו לו כלים.
אני חושבת למשל שניצול של זמן ההשכבה לצורך הקראת סיפור, שיחה רגועה כשהבית שקט, יהיו יעילים יותר מלשבת לידו סתם עד שהוא נרדם, וגם יכולים לתת לך כוחות וסיפוק ולא רק לקחת ממך ולעייף אותך. התאור שאת מתארת את סדר היום נשמע טכני מאוד, וחסר לי מאוד התאור של הקשר ביניכם, של האופן שבו את מכילה אותו, מתייחסת למה שעובר עליו, וכו'. יכול להיות שזו הסיבה שהוא מרגיש כל כך לבד ופוחד בלילה, ושאם יהיה שינוי באיכות הזמן שלכם בזמן הערות, יהיה לו קל יותר ללכת לישון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)