בן שנה ושמונה חודשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנה ושמונה חודשים
    מוטרדת
    02/05/2011

יש לי ילד בן שנה ושמונה חודשים ותינוק בן חודשיים.
    ילדי הבכור נמצא אצל מטפלת עם עוד ילדה בגילה. אני נתקלת בבעיות אכילה מצידו מההתחלה וגם בעיות התנהגותיות כמו צעקות, עצבים, בכ, דחיפותי ואיפלו הרמת ידיים.
    הוא לא מוכן שמישהו יגע במשחק כלשהו אפילו שלא שייכים לו, לכן המטפלת שמה אחד בלול כהשני בחוץ ואני מתארת כי קשה לה להשתלט על בני יותר ומן הסתם הוא מבלה יותר בלול.

מצד שני האכילה. בבור הוא אוכל בקבוק מטרנה עם דייסה ולאחר מכן אצל המטפלת הוא אוכל מעדן, בצהריים בעבר אכל מרק טחון והיום אוכל שלנו. בגלל היותי בעיתי בזמן אכילה המטפלת היום מאכליה אותו מול טלויזיה וגם זה כבר לא עובד והוא מסרב לאכול.

בבית בסופי השבוע הוא מדלג על המעדן וישר אוכל ארוחת צהריים. אני לא מביאה לו כל חטיף שמא ישבע ויסרב לאוכל בצהרים שמלווה בבכי, בסירוב ולפעמים רק כמות קטנה בהסכמה.
    בני נראה לי חלש גופנית אך בהיותו סקרן ופזיז אין זה ניכר באופן חד חסרון בכוח והעייפות שהוא חווה.

אני לא תולה נושא זה בהולדת הבן השני מכיוון שהמצב הינו מההתחלה כך.

לאחר הולדת בני הראשון חוויתי דכאון מסוים וחוסר יציבות המלווה בצעקות ומריבות בבית. זה קרוה גם היום לעתים רחוקות מרוב הנטל שאנו חויים בגידולם.

אני חוששת שהדבר יפגע בבני לעתיד והמצב יחמיר להפרעות אכילה, קשב וריכוז כון התנהגותיות.

אנו מעוננינים בלתקן את המעוות הן בנו והן בגישה שלנו לילד לשיפור המצב.
    אודה להצעות מכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ושמונה חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ושמונה חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    03/05/2011

שלום לך,
    ייתכן ונושא האוכל הפך כבר לנושא כל כך לחוץ אצלכם, כך שנוצר מעגל של הגברת הלחץ, הגברת הבעייתיות באוכל וחוזר חלילה. גם לא הבנתי למה הוא נראה לך חלש אם הוא בעצמו פעיל ולא עייף. מה אומר הרופא על המצב הגופני שלו?
    אני מציעה לכם קצת להרפות מעניין, ולתת לו משך תקופה לאכול איך שנוח לו, ייתכן שכשיירד הלחץ מהעניין ההתנגדות שלו תפחת.
    אם זה לא עוזר אולי כדאי שתפנו למרפאת שניידר להפרעות אכילה אצל תינוקות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו