מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרטבה בלילהמירי29/12/2007
שלום רב תודה רבה קודם על התשובה הקודמת והיעילה.
ביתי (בת השנה וחצי) מזה חצי שנה וקצת גמולה מטיטולים, לאחר שגמלתי אותה בבוקר היא היתה עוד קצת עם טיטולים בלילה רקק לאחר שראיתי שהיא קמה יבשה בבוקר (מהלילה) החלטתי להוריד את הטיטולים גם בלילה בהתחלה היתה קמה באמצע הלילה שמציק לה פיפי והייתי לוקחת אותה לשירותים אבל תקופה קצרה לאחר חודש היא החלה להרטיב בלילה ללא התעוררות מצידה, וכל לילה הייתי מחליפה לה פעמיים בלילה .
לפני כחודש וחצי חודשיים לערך שמעתי מחברה שלי שהיא מרימה את הילדה באמצע הלילה לשירותים נותנת לה לעשות פיפי ומחזירה אותה לישון ואז בבוקר היתה קמה יבשה לגמרי.
התחלתי לנהוג כהרגלה והרמתי את הילדה פעם לשירותים ומידי פעם פעמיים, כשעה מאז החלה לישון ואחרי שלוש שעות שוב והיתה עושה מתוך שינה והיא חוזרת לישון כאילו כלום לא קרה.
שאלתי כמה אמהות אם כדאי להחזיר לה את הטיטול בלילה שוב לתקופה מסויימת אמרו לי שלא כדאי כי זה יבלבל אותה ויחזיר אותה אחורה. הילדה לא עברה שינוי משמעותי חוץ מגן שהחלה בגיל שנתיים עוד קצת לפני שהחלה להרטיב בלילה.
עכשיו השאלה שלי היא האם זה בסדר להרים אותה לפיפי כי אימי אומרת שלא טוב וזה יכול להיות מסוכן ולפגוע בהתפתחות שלה ואין לי מושג במה זה יכול לפגוע הרי גם אנחנו כבוגרים קמים מידי לילה לפיפי כמו כולם וחוזרים לישון כאילו כלום לא קרה.
האם זה בסדר? ואם לא מה אפשר לעשות. כי היא קמה מכף רגל ועד ראש רטובה ולא תמיד אני ערה כמובן בשביל לבדוק אותה ולהחליף לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מירי30/12/2007רציתי להוסיף שהיא עדיין שותה דייסה לקראת השינה היא לא מוותרת על זה
אשמח אם תוכלו לענות לי בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה איתיי אני מחכה לייעוץ עדיין!!!!!
מירי31/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבת לילה
שושי יעקובי01/01/2008מירי שלום
מירי שלום,
ישנם ילדים בגילאי שנתיים וחצי שעדיין מתקשים לשלוט באופן מלא על הצרכים בלילה, זהו מצב שכיח ותקין התפתחותית. הסימן לכך הוא הקושי להתאפק עד הבוקר. בדרך כלל ילדים בשלים לגמילת לילה, כמו מבוגרים, אינם מתעוררים על מנת ללכת לשירותים ומסוגלים להעביר את כל הלילה ללא צורך לגשת לשירותים, למעט במקרים בודדים. לכן הפתרון של להעיר את הילד או לקחת אותו לשירותים כשהוא ישן אינו פתרון טוב לגמילה. את מספרת גם שהילדה עדיין זקוקה לבקבוק עם דייסה לפני שינה, מה שמחזק יותר את התחושה כי עדיין אינה בשלה לגמילה בלילה. במצב כזה, כדאי להחזיר את החיתול ללילה, להסביר לילדה שבלילה עדיין קשה לה להתאפק והפיפי בורח ולכן שמים את החיתול בלילה. החזרת החיתול ללילה לא גורמת לנסיגה בשליטה בסוגרים במהלך היום. ההישג ההתפתחותי נשמר. החזרת החיתול בלילה משפיעה על ההתיחסות של הילדה לגמילה בלילה. בהחזרת החיתול בלילה אכן יש מסר שבשלב הזה אינך מצפה ממנה לשליטה על סוגרים בלילה. לי נראה כי לאורך מספר חודשים הילדה שלך מראה תמונה של ילדה שלא בשלה לגמילה מלאה בלילה, למעט תקופה קצרה של התחלת תהליך הגמילה. תוכלי לנסות גמילה בעוד מספר חודשים.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתגובתך
מירי01/01/2008לגבי הדייסה בלילה היא פשוט נרגעת איתה אני שמה לה מנה יחסית מאוד קטנה ממה שהיתה אוכלת בלי תוספת אוכל מוצק אני מכינה לה 180 בלבד ולפעמים גם לא מסיימת.
לגבי ההרטבה בלילה הילדה מאוד עצמאית הולכת לשירותים לבד שיש לה צרכים מנגבת לבד לא נותנת לי לעשות כלום רוצה הכל לבד אז בשלות הגמילה קיימת אצלה ולאחר שנגמלה במהלך היום נתתי לה תקופה יחסית ארוכה להשיאר עם טיטולים בלילה.
ישנו פתרון נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מירי01/01/2008מה גם שהילדה לפעמים מתאפקת שעות
ולציין שהילדה מאוד מפותחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה בלילה
שושי יעקובי02/01/2008האם בתקופה שבה אפשרת לבתך לישון עם חיתולים היא התעוררה בבוקר עם חיתול יבש?
הבשלות של ילדים לגמילה בלילה קשורה ביכולת שלהם לשלוט בשלפוחית ו"להחזיק" את השתן כל הלילה עד לבוקר. לכן להעיר את הילד לעשות פיפי לא מלמד ולא עוזר לו לרכוש את השליטה בשלפוחית. כן חשוב ללמד ללכת לשירותים לפני השינה ולהימנע משתיה ממש לפני ההירדמות (כמו עם בקבוק) . חשוב לי לציין כי בגילאי שנתיים וחצי לא מעט ילדים עדיין גמולים רק ביום ולא בלילה ואם לבת שלך עדיין קשה לא להרטיב בלילה, אפשר לחכות עם הגמילה עוד מספר חודשים. בנוסף לכך, תקופת החורף לא אופטימלית לגמילה בלילה, מכיון שצריכים להיות מוכנים לכך שילד יפספס מידי פעם בלילה כחלק מתהליך הלמידה שלו.
מקוה שעניתי לשאלותיך
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשאלתך
מירי02/01/2008תודה לתגובתך המהירה ..
וכן שושי שהיא היתה עם חיתולים בלילה בבוקר היתה קמה יבשה לגמרי
והלכה לשירותים לא בחיתול אפילו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)