מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אב לא שותף בחיי הילדאיריס29/12/2007
בני בן 2.6, ילד מאושר וחייכן, בגן מאוד פעיל,אהוב, אהוד ולא חסר לו כלום. נמצא בין ילדים רב שעות היום, גם בבית. אביו של הבן אינו שותף כלל בחייו, מתוך בחירה שלו בלבד. מכאן מתחילה "הבעיה". היה וברור לי שביום בהיר אחד הילד יבוא וישאל "איפה אבא?" . שאלה הזו הגיעה לא במצופה, לפני כחודש, כאשר הוא היה במיטתו, יום שבת בבוקר, לא היה דבר שיגרום לילד לחשוב על "אבא", ואז הוא שאל אותי "איפה אבא שלי?" לרגע נרתעתי ועניתי את הדבר הראשון שעלה לי בראש "נסע". בכך נסתיימה הפרשה מבחינתו. ברור לי שהשאלה הזו תגיע שוב ושוב. שאלתי היא כיצד להתייחס, איך ומה לענות לילד שלא מכיר ויודע את אביו (בלי קשר, הילד רשום על שמו של האב), איך להעביר לילד את הנושא בצורה שהכי פחות תפגע בילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשאין אבא....
שרון באומל01/01/2008שלום איריס
נראה לי שהצורה שהכי פחות תפגע בילד היא לומר לו את האמת. למשל: "אבא ואמא מאוד רצו להוליד אותך, אבל כשהיית בבטן, אבא ואמא החליטו להיפרד. לא בגללך, אלא בגלל שלא הסתדרנו. עכשיו אתה רק איתי, ויכול להיות שאתה מאוד סקרן מי הוא אבא שלך, מה הוא אוהב לעשות, איך הוא נראה וכו'". כיוון שהשאלה כבר עלתה מיוזמתו של הילד, כיוון שהוא רואה משפחות אחרות, הייתי מנסה לתת לו אפשרות לשאול בתחום, ולא לפחד מזה. אפשר להרחיב לכל צורות המשפחה שקיימות היום, על מנת להראות לו שזה טבעי, ושזה בסדר, ושהוא לא אהוב פחות בגלל זה. אם את מסוגלת, הייתי מנסה להראות לו תמונה של אבא, ולספר עליו כמה דברים.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)