מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מחיתולים - עצירויותעדי04/05/2011
שלום,
בני בן 3.2 פעמים רבות הוא הביע את רצונות לשבת באסלה ולעשות פיפי וקקי.
כשהתחיל לבקש לפני חצי שנה שמחנו מאוד.
פעלנו לפי כל ההמלצות: קנינו סיר הצגנו אותו ושמחנו בו - הילד לא היתלהב ורצה את השירותים. איפשרנו לו ואכן הקקי המיוחל נפרד ממנו לביתו שבים.
שמחנו מאוד ובגאווה סיפרנו לסבתות ואיפילו קנינו הפתעה צנוע.
מאז ניסה הילד שוב ושוב והקקי המיוחל לא יצא, אנחנו כמובן שניחמנו ב"לא נורא" והמשכנו הלאה.
חשוב לצין שהיה גם שלב שבו ניסינו את שיטת המדבקות על כל קקי מוצלח בתיקווה שהילד יתלהב והקקי יצא.
אפילו קנינו תחתונים כמתנת כל הכבוד והילד היה מאושר.
אלא שמאז שמנו לב שאחרי כל ניסיון כזה מבקרת אותנו עצירות של 4 ימים, האחרונה שבהם חייבה אותנו בנר אחרי כאבים רבים ובכי ארוך.
חשוב לצין שהילד מבקש יותר ויותר להישאר בלי חיתול וחוץ מכמה פיספוסי פיפי קטנים הוא הולך לשירותים ועושה פיפי באסלה.
הדילמה היא מצד אחד לתת לו את הזמן שלו לעשית קקי ולא לדבר ולהזכיר דבר על הורדה של חיתול. ומצד שני כן להאתר לבקשותיו להישאר בלי חיתול ולעשות פיפי באסלה.
אגב הגננת הציעה להסביר לו שהוא לא גמול לגמרי ועד שענין הקקי לא מסתדר לא לאפשר לו להיות בלי חיתול.
אנחנו ממש זקוקים לעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - עצירויות - תגובה
סמדר ריינר04/05/2011שלום עדי,
קודם כל הומור יש במשפחה שלכם, כך שכבר אפשר לקחת הכל יותר בקלות:-)
יכול להיות שמה שקרה הוא שהתלהבתם יותר מדי. זה גם מפעיל לחץ. אם הילד רצה מעצמו לעשות בשירותים וגם הצליח, הגאווה והשמחה מספיקים. מעבר לגבול מסויים, אם עושים מזה הרבה יותר מדי עניין, כל הסיפור נהפך להיות ממוטיבציה שלו משהו שצריך נורא להצליח בו כדי לשמח אתכם, וזה מלחיץ.
הייתי מניחה לו כדי שלאט לאט יתחיל להשיבה לעמו את ההרגשה שהוא מנהל את העסק. בניגוד להמלצת הגננת לא הייתי נוקטת בטקטיקה של "לא לאפשר" או כן לאפשר, כלומר מנסה לנטרל כל מימד של כוחנות והכרחה. כן הייתי מסבירה לו ומציעה לו.
בלי לחץ. הוא לא חייב להסכים איתכם באותו רגע, תנו לו אפשרות לעכל את הרעיון ולבקש מכם טיטול, או ללכת לשירותים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים - עציריות
עדי05/05/2011את צודקת יש אפשרות שהתלהבנו קצת יותר מידי ויצרנו לחץ ציפיות.
שני דברים נוספים:
1. כחלק מהצעות השומרונים הטובים יועץ לנו גם לא "לבלבל" את הילד.
כלומר, שאם כבר הוא ביקש תחתונים ורוצה להשאר בלי חיתול לא להחזיר לו את החיתול יותר (חוץ מבלילות כמובן ואז להשתמש בpullups).
אכן כך?
2. מקרה שקרה אתמול - אחרי שנת צהרים והיות והחיתול כבר הגיע לברכים וניקה את הריצפה (שזה דווקא יתרון) דנו באפשרות להחליף או ללבוש תחתונים.
בהתחלה היה רצון ואפילו ניבחרו תחתוניםהסברתי לו בקצרה (מאוד) שמרגע שהתחתונים במקומם כל פיפי סופו בשרותים. שניה לפני ההלבשה הוא התחרת.
שאלתי - זרמתי איתו והחזרנו את החיתול, האם פעולות מסוג זה הם "משחקי" החזרת שליטה? האם הייתי צריכה לעשות אחרת אולי לא הייתי צריכה לדבר על השירותים כלל?
אני בטח נישמעת אמא היסטרית משהו... אבל הנושא חשוב לי גם בגלל נפשו של ילדי וגם בגלל שיש לי עוד זוג תאומים בני 7 חודשים בבית ולא הייתי רוצה שלא ללמוד מטעיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים - עציריות - תגובה
סמדר ריינר05/05/2011שלום עדי,
אכן כדאי שתשחררי לחץ. הניחי לנושא, פשוט תשדלי להפסיק לעסוק בו, להפסיק גם להתייעץ בקשר אליו, הייעוצים השונים מבלבלים אותך. הניחי לילד לזרום, ויהיה בסדר. זה לא נורא אם תטעי, וגם לא נורא אם לא תלמדי תמיד בצורה מושלמת מטעויות. יותר נורא אם תהיי לחוצה מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)