מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות היסטרית של ילדה בת 7.5ניצנית04/05/2011
היי,
הבוקר איחרנו לביה"ס בשתי דקות, ביתי בת ה7 שאיננה מבינה שאיחור של 2 דקות הוא לא דבר משמעותי. ראתה את השער סגור ונכנסה להיסטריה שהיא לא מוכנה לצאת מהמכונית,
בכי וצרחות..לא מוכנה שאביה ילווה אותה לכיתה ויסביר את האיחור.
הקיצר ..לאחר נסיונות שכנוע רבים שלא צלחו נאלץ בעלי להחזיר אותה הביתה מתוסכל ומיואש. ורק לאחר שהיא חזרה הביתה , אחרי שעה של בכי , אני הצלחתי להרגיע אותה ולשכנע אותה שלא קרה שום דבר רציני וקורה שלפעמים מאחרים ...שאני יחזיר אותה לביה"ס (מה שכמובן גרם לה להפסיד את השעתיים הראשונות ) .
זו כבר פעם פעם שלישית השנה שאנו נמצאים בסיטואציה הזו בנושא איחורים .
(למרות שאנחנו מאוד משתדלים להקפיד בנושא ולא לאחר היות ואני מבינה שזה מכניס אותה לסטרס רציני )
אבל בכלל זה מאפיין אותה.. כל פעם שמשהו לא מתנהל לפי איך שהיא רגילה או מצפה היא מגיבה בהיסטריה, כאלו נכנס בה שד, אי אפשר לדבר בהגיון איתה, היא פשוט מתנהגת כמו ילדה בת שנתיים צועקת וצורחת ..ומגיבה באופן קיצוני ובלתי נשלט.
התחושה שלנו שהיא לא סומכת עלינו שנעזור לה ...נורא עקשנית שמה שהיא חושבת ומרגישה כך יקרה והיא לא מקשיבה לשום ניסיונות שיכנוע.
רציתי לשמוע מה דעתך בנושא? האם אפשר לצפות מילדה בת 7.5 להבין שהעולם לא מתנהל על פי אידיליה שלה..ולפעמים קורים דברים שאנחנו לא מתכננים (בלת"מים )והיא לא צריכה להתנהג ולהגיב כפי שהיא מגיבה. האם זה נכון להעניש אותה על ההתנהגות כזו? ולצפות ממנה להגיב קצת יותר בבגרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות היסטרית של ילדה בת 7.5 - תגובה
סמדר ריינר04/05/2011שלום ניצנית,
להעניש בטח שלא. עונשים הם לא דבר יעיל, הם לא עוזרים, לרוב הם רק מחמירים את מצב וגם משפילים את יהלד. הילדה לא עושה שום דבר בכוונה רעה, היא במאת בלחץ, מה עונש יכול להועלי לה בזה?
תראי, יכול להיות שיש דוגמאות שלא פירטת שמהן כן היה מתחוור לי שמדובר בילדה נורא לא גמישה. אבל זו לא הדוגמה הנכונה.
איחור של שתי דקות לבית הספר הוא כן דבר רציני.
במיוחד כי כנראה בבית הספר הזה מקפידים מאוד על איחורים. עובדה שהשער סגור. זה מסר מאוד ברור. הבת שלכם קולטת אותו, ואתם משום מה לא.
אתם לא לגמרי אמפטיים למה שעובר עליה כשהיא מאחרת. סביר להניח שהמורה מעירה לה, אולי בצורה מאוד מביישת, סביר להניח שהיא לא יכולה לגמרי להעריך בכמה איחרה, היא רק מבינה שהתחילו משהו קודם ושהיא לא יודעת איך להשתלב עכשיו וכו'.
נשמע לי מהדוגמה שבחרתם, שהיא מרגישה שאם היא לא תלחץ, הגבולות לא יהיו ברורים ואף אחד לא יקח באמת אחריות ולא יבין מה עובר עליה.
לכן הייתי מציעה לכם לבדוק קודם כל עם עצמכם אם אתם לא שמים לב לצורך שלה בקביעות, יציבות ואחריות וזה לא רק שהיא יותר מדי לחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)