ילד בן 12 שלא יודע מה זה בלי אמא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 12 שלא יודע מה זה בלי אמא
    ליהיא
    05/05/2011

שלום,
    אני לא האמא של הילד. אני אישתו אחיו של הילד. אני ומשפחתו של בעלי גרים ביחד. אמא של בעלי לא נשוא ויש לה עוד ילד בן 12 שלא יודע מה זה בלי אמא!
    הוא לא יודע להעסיק את עצמו הוא כל הזמן דורש ובמלוא המובן דורש צומת לב ממני, מבעלי ומאמו. זה מגיע עד למצב שאני לא רוצה לצאת מהחדר כאשר הוא בבית! והוא לא בן 4 שזה היה לגיטימי הוא בן 12!כל לילה הוא ישן אם אמא שלו במיטה, הוא מפחד להישאר לבד בבית אפילו ביום. לא מסוגלת לעשות שום דבר בעצמו!
    כולם בבית מודעים על הבעיה הזאת ומדברים עליה... כולל את אמו, שחשה שאין לה כוח יותר אז בכל זאת ממשיכה אם ההתנהגות הזאת.
    איך אני,הבן אדם הזר שלא קשור אליה וזה בכלל לא עינייני (למרות שאני ביחסים נפלאים עימה ואם משפחתו) מערה לה על כך שהיא הורסת את הילד שלה? שהיא לא נותנת לו להיטפתח לבד...(אגב היא לא מרשה לחזור הביתה אחרי 7 וכאשר הוא הולך לבצפר היא מלווה אותו כי יש שם כביש...אותו סיפור כאשר הוא רוצה ללכת לחבר) . היא פשוט לא נותנת לו להיטפתח! קשה לי להיסתכל מהצד על זה... מה אני עושה???????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 12 שלא יודע מה זה בלי אמא - תגובה

סמדר ריינר
    05/05/2011

שלום ליהיא,
    תראי, זה באמת לא עניינך, וגם לא אתי ולא מקצועי מצידי לענות לשאלה על ילד שלא ההורים שאלו ולא אישרו לי להתייחס אליה.
    עם זאת , אני יכולה לשים לב לדבר מעניין. היצמדות למשפחה היא לא דבר שמאפיין רק את האמא של הילד שאת מתארת. אלא כל המשפחה הזו חיה בעצם כמו חמולה, זוגות זוגות ביחד כמו בתיבת נוח ואף אחד לא באמת יוצא לעצמאות שלו.
    אולי במקום להעיר לאחרים, כל אחד יתחיל מעצמו, ואוי תבדקי עם עצמך למה את לא חיה עם בן זוגך חיים עצמאיים בבית משלכם, זה הרבה יותר בריא מכל הבחינות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגית היקרה

ליהיא
    05/05/2011

שלום,
    אני בת 19 ובעלי בן 23.. כרדע אני מסיימת את שירותי הצבאי ואין בידי אפשרות לשלם על דירה מופרדת.. הם לא גרים כחמולה... רק אמא שלו סבתא והילד...מסיבות כספיות בלבד שהסבתא לא תוכל לגור לבד ואנחנו יבנתיים לא יכולים להרשות לעצמינו. זה מאוד יעזור אם אולי תוכלי לתת לי איזו תשובה כי אינני יכולה להרגיע את מצפוני שאני רואה ולא אומרת כלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגית היקרה - תגובה

סמדר ריינר
    05/05/2011

שלום ליהיא,
    את אכן צעירה מאוד, ואכן קשה לצאת לעצמאות בגיל הזה. עדיין, סיבות כספיות הן פעמים רבות בחיים סוג של סיבה טכנית שעליה מועמסות סיבות אחרות. למרות כל מה שאמרת שאותו אני מאוד מבינה, עדיין מבנה המשפחה והמגורים שלכם הוא חריג יחסית למשפחות ישראליות (למעט במגזרים מסויימים) וייתכן שיש לו משמעות מעבר למשמעות הכספית וייתכן גם שלא..
    את בחורה צעירה ואיכפתית, ולא התכוונתי להעליב אותך. את צודקת לגמרי שמה שאת רואה הוא לא טוב. עם זאת את חייבת להבין שהכוח שלנו לשנות את זולתנו הוא מוגבל, ויש דברים שהם כל כך עמוקים שגם אם מאוד נרצה, הערות והסברים לא ישנו אותם. הדבר היחיד שאת אולי יכולה לעשות הוא לנסות לעודד את גיסתך לפנות לטיפול.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ליהיא
    05/05/2011

אני לא נעלבתי בשום דרך. תודה על התייחסותך לשאלתי. פשוט לפי איך שאני מכירה גיסתי האהובה לא תוכל לממן זאת או אפילו לא תרצה בכך...כמה חבל לי שאני לא יכולה לרשות לעצמי פשוט לדבר איתה ולתת לה טיפה ממה שאני רואה בלי לקחת סיכון על עירעור יחסינו הטובים איתה. אולי בכל זאת יש דרך אחרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

סמדר ריינר
    05/05/2011

שלום ליהיא,
    יש טיפולים בחינם במסגרות מסובסדות. לא כל טיפול עולה כסף. את יכולה להגיד לה הרבה דברים ברוח טובה, בדיוק כמו שכתבת אותם בפורום. אם זה נאמר בטון המתאים, ומתוך דאגה אין סיבה שזה לא יתקבל. עם זאת, להערכתי ולצערי הרב אני לא מאמינה שזה יספיק כדי לעזור. משום שלא מדובר פה בהבנה, הרבה פעמים אנחנו מבינים דברים אבל עדיין מתקשים מאוד לשנות אותם, במיוחד דברים שאנחנו עושים שנים. יש סיבות עמוקות נפשיות ולא מודעות שבגללן גיסתך מתנהגת עם בנה כפי שהיא מתנהגת. את הסיבות האלה לא תפתרי על ידי הסבר. יש פה משהו מורכב ועמוק, והוא כנראה קצת גדול עלייך, לא כי את לא בסדר במשהו, אלא כי ככה זה.
    אני ממליצה לך בחום להגיד לה בדיוק את הדברים שכתבת כדי לשכנע אותה לפנות לטיפול.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו