קשיי תקשורת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי תקשורת
    אורית
    05/05/2011

בני בן 3.5. בעבר התעורר חשש לגבי הפרעת תקשורת שכן הוא לא יצר קשר עין חזק והעדיף לשחק לבד מאשר עם ילדים (למרות שאתנו כלהזמן רצה לשחק). לקחנו אותו לאבחון של פיסיכאטר מומחה בתחום הפרעות התקשורת ששלל pdd באופן חד משמעי. לאחר מס' חודשים ביקרנו אצל פסיכולוגית בהתפתחות הילד שגם היא שללה pdd אך טענה שכמעט ולא יצר איתה קשר עין. היא אמרה שלא היתה ממליצה לקחת אותו לטיפול רגשי בגיל כזה והמליצה על הדרכת הורים. האם קיימים קשיי תקשורת על בסיס רגשי ולא אורגני? כיצד ניתן לעזור לו לחזק את קשר העין עם הסובבים אותו? התקשורת אתנו מצויינת, הוא מגיב, עונה ומדבר יפה. אך מחוץ למשפחה הגרעינית אני מרגישה שהוא מתקשה. איזה סוג של טיפול יוכל לעזור לו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי תקשורת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי תקשורת - תגובה

סמדר ריינר
    05/05/2011

שלום אורית,
    חשוב לשאול את הפסיכולוגית שהמליצה על הדרכת הורים, על מה לדעתה כדאי להדריך אתכם. ציינתם שכל הגורמים המאבחנים שללו PDD, אך לא ציינת מה לדעתם כן הבעיה.
    לא ברור לי מדוע הבן שלכם לא מתחבר עם ילדים, אם זה מחוסר ביטחון, או מחוסר מיומנויות חברתיות או מסיבה אחרת.
    האם ניסיתם לסייע לו ולהזמין ילדים הבייתה? האם ראיתם אותו אי פעם מתעניין בילדים ומשחק איתם?
    מתוך מה שכתבתם לא ברור מה הבעיה וממה היא נובעת, ולכן קשה לי לייעץ לכם על טיפול מתאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו