געגוע לחפץ מעבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• געגוע לחפץ מעבר
    אושרת
    30/12/2007

בתי כמעט בת 6. החל מגיל שנה נקשרה לדובי שהיווה עבורה חפץ מעבר מרגיע, שמשרה עליה שלווה והולך איתה לכל מקום. לפני כשנה, בגיל 5, החליטה על דעת עצמה (בעידוד שלנו) שהגיע הזמן להיפרד ממנו "ולקבור" אותו (הוא כבר היה קרוע, הסריח ואיבד צורה). מאז, כמעט מידי יום, היא בוכה מגעגועים (בכי קורע לב), מבקשת אותו, כמהה אליו בייחוד ברגעים שקשה לה.
    אני מנסה להיות איתה, להבין שקשה לה, להסביר לה שהיא מתגעגעת, לחבק אותה, אך גם להיות מציאותית ולהגיד לה שהוא תמיד יהיה בלב ובמחשבות שלה, שהוא איננו ושהיא כבר גדולה ויכולה למצוא כוחות בדברים אחרים.
    כמו כן חשוב לי גם להדגיש כי עדיין מוצצת אגודל
    רציתי להתייעץ איך ניתן לעזור לה להתגבר על הכאב שלה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    געגוע לחפץ מעבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• געגוע לחפץ מעבר

שרון באומל
    01/01/2008

שלום אושרת
    את מתמודדת בצורה נפלאה עם האובדן של ביתך. המשיכי כך. אני מאוד מבינה את תסכולך. הייתי מנסה להוסיף עוד מימד. את המימד של הכאב בלהיות גדולה. אפשר לומר משהו בנוסח: "לפעמים להיות גדול פירושו/זה אומר לוותר על כל מיני דברים של קטנים. זה אומר לא להיות נורא קרובה לאמא, וזה אומר שלא מוצצים יותר מוצץ וזה גם אומר שאין יותר את דובי, ולפעמים זה נורא קשה להיות גדולה". אם ברקע יש ילד צעיר יותר או היריון שצומח לאיטו, אני חושבת שזה עוד יותר רלוונטי.
    ביתך עדיין זקוקה לליווי, ואת עושה אותו נהדר. המשיכי כך.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו