עצה בבקשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עצה בבקשה
    גבריאלה
    30/12/2007

שאלה לגבי ילדתי בת ה 11 : חברה שואלת אותה אם היא יכולה לבוא אליה מיד אחרי הלימודים. ילדתי באה אלי לספר לי (כולנו נמצאים ליד בי"ס באותו הזמן), אני שואלת את ילדתי אם היא רוצה שהחברה תבוא אלינו והיא עונה שלא. מכאן יוצא מצב של מה היא תגיד לחברה ובעצם אני עוזרת לה להמציא אמתלה שבעזרתה תוכל להתחמק מהביקור הלא רצוי. ילדתי מודיעה לחברה שאי אפשר מהסיבות שסיכמנו בינינו ובזה ניגמר העניין. ובמילים אחרות לימדתי אותה לשקר כדי לצאת ממצב לא נעים כיוון שלא הייתם מצפים מילדתי לומר לחברתה - שמעי- ממש לא בא לי שתבואי אלי עכשיו. זה די מטריד אותי כי זה קורה לא מעט. בדר"כ כשחברת מתקשרת בטלפון ורוצה להיפגש אז ילדתי באה אלי ושואלת אותי אם אפשר ובזאת אני מבינה שהיא לא מעוניינת ואני נותנת לה לפתור את העניינים בעצמה. (היא לא כזאת לא חברותית כמו שזה נישמע - היא אוהבת זמן איכות לבד, עם ספר או דומה). מה דעתכם על הסוגיה הזו. הסברתי לילדתי אח"כ שאי אפשר היה לומר לחברה את האמת כדי שלא תעלב . בינתיים בכל התהליך היתה נוכחת גם אחותה בת ה- 8. גם לה נתתי את אותו הסבר. רק מטריד אותי מאוד שאח"כ אני שואלת למה ילדתי בת ה 8 משקרת בכל מיני עניינים ואתם אומרים לי שאולי בבית משקרים. אז הנה התשובה. הכל נעשה תמיד בכדי לא לפגוע באחרים, זה לא קורה כל יום או על בסיס קבוע. מה עושים???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצה בבקשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לסרב לביקור של חברה

שושי יעקובי
    30/12/2007

ישנו משהו חשוב שאת יכולה ללמד את בתך במצבים בהם חברה רוצה לבוא אליה והיא אינה מעוניינת.. מותר לה לסרב. מותר לה להנות להיות עם עצמה ולעסוק בעיסוקיה. אין סיבה לעלבון. מותר לה להגיד לחברה טובה כי היום לא מתאים וכי יוכלו להיפגש בפעם אחרת. הצרכים שלה חשובים באותה מידה כמו הרצונות של החברה, אין סיבה לשקר, להרגיש אשמה או להענות לחברה כשזה לא מתאים לה.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו