שליטה בכעסים בגיל 3.5:

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שליטה בכעסים בגיל 3.5:
    אפי
    06/05/2011

בתנו הקטנה מאד מתקשה בויסות רגשי. הדבר היה קיים מאז ומתמיד.
    מדובר בילדה עם פערים משמעותיים בין התפתחות רגשית ואינטלקטואלית (כבר מתחילה לכתוב ולקרוא).
    בבית יש גבולות ברורים וכללי התנהגות ברורים ולמרות זאת מאד מאד קשה. בייחוד בבקרים כשהיא ואחיה הגדול (שמזגו מאד נוח) מכורח הנסיבות לבד עם הורה אחד, ומטלות הבוקר הן סיוט מתמשך: הילדה "נתקעת" בכל השלבים האפשריים, כמובן על שטויות, צרחות, בכי נורא, לפעמים גם זריקה של מה שיש ביד/לידה - הרגעות עם מוצץ וחוזר חלילה. כל "התקעות" לוקחת כעשר דקות ומאחר ובבוקר ממהרים, המצב קשה מאד. ניסינו טבלת התנהגות עם פירוק התנהגויות ומדבקות וזה עבד יפה לתקופה קצרה אך הפסיק לעבוד. האפיזודות האלה חוזרות על עצמן בזמנים מגוונים אך בבוקר הן פשוט הכי קשות להתמודדות.
    יש לציין שבגן היא מצליחה יותר להחזיק עצמה, אם כי יש התפרצויות אך פחות מבבית.
    נשמח לכיוונים נוספים . . .

אפי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שליטה בכעסים בגיל 3.5:

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שליטה בכעסים בגיל 3.5: - תגובה

סמדר ריינר
    07/05/2011

שלום אפי,
    נשמע לי לפי השפה שאתה נוקט בה לגבי הילדה שהילדה אובחנה כבר ואולי נמצאת בתהליך טיפולי כזה או אחר, אם כן אני מניחה שהצוות שמכיר אותה ואת המשפחה יוכל לתת הנחיות מתאימות יותר מאשר כאן בפורום.
    אני לא מכירה אתכם ולא יודעת דבר על מהות הקושי בוויסות הריגשי של הילדה וממה הוא נובע.
    אני יכולה לשער, לפי מה שתארת, שנוצרו מאבקי כוח ביניכם לבין הילדה, ומהתאור פחות נשמע לי שזה עניין של וויסות ריגשי אלא יותר של קושי בקשר ביניכם. יכול להיות שיש יותר מדי גבולות בבית והם יותר מדי נוקשים, אולי אין מספיק רגישות לגבי הצרכים של הילדה וכל התנהגות שלה שלא מתאימה לכללים נתפסת כבעיה בוויסות, ולא תמיד זו חייבת להיות הסיבה.
    נוצר גם כבר מצב שהילדה מסומנת כבעייתית וזה סוג של תפקיד בבית שאולי כבר קשה לצאת ממנו ומבחינתה זו הפכה היות הדרך הכמעט יחידה לקבל מקום והתייחסות.
    אני מציעה לכם ללחשוב על הכיוון שהעליתי, ואם נראה לכם שואלי יש בו משהו, ייתכן שכדאי לכם לפנות להדרכת הורים מסודרת כדי לבדוק איך נענים בצורה יותר מותאמת לצרכים של הילדה ועוזרים לה לצאת מהתפקיד המשפחתי שנכנסה אליו בעל כורחה בגיל כה קטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו