בן ארבע וחצי שלא אוהב לשתף במשחק

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן ארבע וחצי שלא אוהב לשתף במשחק
    קרן
    07/05/2011

שלום,בני בן ארבע וחצי,התפתחות שכלית ורגשית לדברי הגננת גבוהה לגילו.הוא נמצא בגן תת חובה-חובה.בסיטואציות מסוימות אינו אוהב לשתף ילדים במשחק.
    לדוגמא כ שאביו יורד עימו לשחק כדורגל בגינה וילד אחר בגילו (שאינם מכירים ) מבקש לבמקרה להצטרף אז בני אינו מעוניין,מתרחק ושואל "בשביל מה הצעת לילד הזה לשחק איתנו?",אומר שנעלב מאביו .מקרים דומים קורים גם עם בת דודתו לדוגמא שהיא בת 7 והם חברים טובים,ובמקרה שילד אחר רוצה להשתתף איתם במשחק אז הוא לא מסכים.אני לא יודעת האם זה נובע מרכושנות/קנאה לאבא/לבת דודה וכו'. או שאולי זה צורה לבטא חוסר ביטחון.מעבר לזה שזה מפריע לי ,זה גם מעמיד אותנו בפני מצבים לא נעימים כלפי הורי אותם הילדים.אנחנו מסבירים שזה כיף לשתף וכו'
    חשוב לציין שבגן הוא ילד מאד חברותי ונחשב מאד אהוד ופעיל בגן לדברי הגננת,הוא ילד חכם ובוגר רגשית לגילו בהרבה מובנים אחרים.
    אגב,הוא הבכור,יש לי בן נוסף בן שנתיים וחצי ,הם חברים טובים ומסתדרים מאד רב הזמן,מידי פעם קנאה טבעית ולגיטימית.תודה מראש על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן ארבע וחצי שלא אוהב לשתף במשחק - תגובה

סמדר ריינר
    07/05/2011

שלום קרן,
    אני חושבת שאתם מודאגים לחינם. לא נשמע לי שלילד יש בעיה חברתית, מותר לו להחליט את מי הוא רוצה לשתף ואת מי לא. אני חושבת שהוא עלב מבלעך בצדק כי בעלך החליט לשתף ילד נוסף ולא שאל אותו. למעשה הכריח אותו וכפה עליו להנות מסיטואציה שלא נעימה לו. למה?
    אתם לא יכולים להסביר לו שכיף לשתף פשוט כי אתם לא יכולים להחליט עבור אדם אחר, גם אם הוא ילד מה כיף לו ומה לא.
    אני חושבת שהוא קלט ממכם את המסר שערכית אתם חושבים שיותר יפה לשתף, ובזה מילאתם את חובתכם כהורים בעניין הזה.זה לא אומר שהוא חייב כל הזמן לעשות את זה, וגם לא נראה לי שאתם יכולים וצריכים לעשות יותר מזה. הייתי ממליצה לכם להניח לעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן ארבע וחצי שלא רוצה לשתף במשחק

קרן
    07/05/2011

תודה רבה על התשובה המהירה.אשמע לעצתך,פשוט רציתי חוות דעת מקצועית ,תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    08/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו