מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות חריגהnurit07/05/2011
שלום,
בני בן 4 וחצי ילד שני במשפחה לאחות בת 15ובימים האחרונים (3 ימים) החל לבכות בגן בסמוך לשעה שאני אוספת אותו מהגן. מאוד חשוב לי לציין כי הוא לומד בגן זה זו השנה השלישית. הוא ילד ביישן ומופנם בחברה. ניתן לומר כי הוא יצר קשר טוב עם הגננת ועם הילדים בגן משחק אך יש לו 2-4 חברים שהוא מעדיף לשהות בחברתם. הגננת טוענת גם כן שהוא פעיל בגן, משתף פעולה, אך בשעת המפגש אין הוא יוזם לענות על שאלות אלא אם פונים אליו.אני רואה לנכון לציין כי אכן הוא ביישן, עם זאת הוא ילד שמח שיודע להעסיק את עצמו במהלך היום. באופן חד משמעי אני רוצה לומר כי בבית בין אם זה כלפי הקרובים במשפחה(אמא,אבא,אחות) ובין אם זה לקרובים כמו: דודים, בני דודים הוא יותר מעז לומר את דעתו, מדבר המון מפגין אפילו שובבות במידה מסוימת אך בנוגע לדברים שהוא רוצה לאכול או לשחק לדוגמה עדיין זקוק לתיווך.
בגן הוא לא מהילדים הדומיננטיים ונראה כי לא מביא את עצמו לידי ביטוי כמו בבית. לדוגמה: בבית שר את שירי הגן, מזהה את אותיות ה-א',ב' כבר מגיל 3 וחצי, מגלה ידע רב יחסית לגילו,מחקה את האופן בו הגננת מלמדת אותם, כועס ואף מרים את קולו במעט. כמובן שבגן הוא לא מתבלט ומתאפיין בצורה הזו. הוא ידוע כילד ביישן ושקט. אני אתן דוגמה קצת יותר קיצונית: בשעת ארוחת הצהריים הגישו לילדים אוכל ובני אפילו לא ביקש, ישב בשקט עד שאחד הילדים בגן הסב את תשומת לבה של הגננת. תכונה מאוד בולטת אצל בני שהוא לא יבקש, ולא ידווח על הצקה כזו או אחרת בפני הגננת או כל גורם סמכותי אחר (סייעת). הוא יעדיף לסבול ולא לשתף את אחד הגורמים בגן. אני יכולה לומר כי מיד כשאני אוספת אותו (בשעה 1:30) הוא מספר על שנעשה בגן ומשתף פעולה.
לומר את האמת, ההקדמה הייתה די חשובה לי על-מנת להכניס אתכם לתמונה.כפי שציינתי, בשלושת הימים האחרונים הילד החל לבכות בסמוך להוצאתו מהגן. אני באופן אישי לא נתקלתי בהתנהגות חריגה שכזו. היום לקראת ערב, החל לבכות ולספר כי הוא חרד להישאר בגן מפני שמגיעות בנות והן מציקות לו נורא הוא תיאר שהן מכות אותו. בנות אלה מצטרפות אך ורק בשעה הזו של היום לצהרון (שעה 1:20). תוך כדי שהוא מתאר ומספר את שקורה לו בגן הוא בוכה אני שוב מציינת כי זו הפעם הראשונה שהוא בוכה כאילו הוא תחת איום. אני מרגישה חסרת אונים ולא יודעת כיצד להגיב כאימא, מה לומר לילד,ואיך להעצים אותו. אגב, שיתפנו את הגננת ולטענתה לא יכול להיות שב-10 דק' האלה הבנות מציקות לו. הגננת סיימה באותם ימים את עבודתה בשעה 13:00.מה שלא ציינתי זה שאמרתי לילד שאני נורא שמחה שיידע אותי ואמר לי אך במקביל אמרתי לו בפעם אחרת לפנות גם לגננת ולומר לה כשמפריע לו.
אני נורא אשמח לתגובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חריגה - תגובה
סמדר ריינר08/05/2011שלום נורית,
חשוב מאוד, אם אתם רוצים לגדל ילד יותר אסקטיבי לת לו דוגמה להתנהגות אסרטיבית שלכם. למשל לא הייתי מסתפקת בתשובתה של הגננת, אני חושבת שכן יש אפשרות ב-10 דקות להציק לו, אבל אני לא בגן ואני לא מכירה, נסו לקבל הסבר יותר ברור. הייתי עומדת שם יותר על דעתי, ודורשת שמשיהו מבוגר ישים לב לכך.
במקביל הייתי הייתי מלמדת אותו לעמוד על שלו, להגיד שלא מתאימה לו ההתנהגות הזו, לגשת למבוגר האחראי בסביבה ולבקש עזרה וכו'.
אם הילד הו אמאוד ותרן, בידקו עם עצמכם האם בבית נוחה לכם הותרנות שלו. לפעמים ילדים חכמים, במיוחד אם הם בכורים, מטעים לחשוב שהם נורא בוגרים, והצרכים הילדותיים שלהם לא זוכים למענה. הם מייצרים את הרושם שהם מסתדרים לבד והאמת היא שהם הרבה פעמים פשוט מוותרים ומתייאשים בשקט. אנא בידקו האם בבית יש בסיס וציפיות שמעודדות התנהלות כזו בלי שאתם שמים לב.מה שיעצים אותו, הוא שקודם כל הוא ירגיש בבית שמרשים לו גם להיות ילד קטן,והוא לא חייב להתגבר ולוותר כדי לרצות את המבוגרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות חריגה
nurit08/05/2011סמדר שלום,
ראשית, אני מודה לך מקרב לב. ואגב, הוא הילד השני במשפחה לאחות הגדולה ממנו ב-10 שנים.
אני איידע אותך בנוגע להתפתחות.
שוב תודה ושיהיה לך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה, אשמח להתעדכן.
סמדר ריינר08/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמחשבה נוספת
סמדר ריינר08/05/2011שלום לך,
במחשבה נוספת, יכול להיות גם כיוון שונה מזה שהצעתי, מאחר ואני אל מכירה אתכם אני לא יכולה לדעת בצורה מודייקת מה נכון. אבל לעיתים ילידם שנמנעים מעימות ומוותרים הם ילדים שרגילים שבבית הם מקבלים הכל אפילו בלי לבקש. כלומר זו יכולה להיות גם תוצאה של הגנת יתר, שבה הילד לא לומד להתמודד לבד ומצפה שגם בחוץ הסביבה תענה לו מראש כמו עם ההורים. תבדקו אם זה כיוון שמתאים יותר למה שקורה אצלכם, ממה שהצעתי קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)