החלפת כיתה בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• החלפת כיתה בגן
    אמא
    08/05/2011

שלום רב,

בתי בת 1.7 נכנסה לפני שבוע לגן. עדיין בתקופת הסתגלות. אני לא מרוצה מהגננת (שאגב גם היא חדשה, לפני חודש הגיעה) היות ויש מתח בינה לבין הצוות וגם היא לא נותנת חום, אהבה, לא לבבית ואפילו בוקר טוב אומרת עם הגב אלי.
    גם הבת שלי לא רוצה ללכת אליה, למרות שלסייעות אחרות פחות מתנגדת.
    באותו מתחם של גנים, בכיתה סמוכה יש קבוצה גדולה יותר עם גננת טובה שאיתה הבת שלי אמורה להמשיך גם שנה הבאה. אני שוקלת להכניס אותה לקבוצה החדשה. הבעיה היא שכל ילדי הקבוצה (21 ילד) הם גדולים ממנה בשנה. השאלה אם זה לא יפגע בבת שלי, בביטחון שלה, שלא ירמסו אותה וכד'?
    אשמח לקבל הארות והמלצות לגבי טובת הילדה.

כל טוב וחג שמח
    אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת כיתה בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת כיתה בגן - תגובה

סמדר ריינר
    08/05/2011

שלום לך,
    אני א חושבת שזה יהיה לטובת הלדה לעובר עם עוד ילידם גדולים ממנה בשנה, וגם לעשות שתי הסגלויות שונות תוך שבוע. נראה שכדאי שתתנו צ'אנס להכרות שלכם עם הגננת, שגם היא אנושית ומתר לה להיות בחרדה בעצמה בהתחלה, ולקוות שעם ההכרות כל הצדדים ירגישו יותר נוח. אתם עוד לא מכירים אותה באמת, תנו לזה קצת זמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת כיתה בגן-המשך

אמא
    08/05/2011

סמדר שלום ותודה על התגובה המהירה.
    לפי הבנתי את מתרשמת שהגננת עוד חדשה ויתכן לחוצה ואולי משם התגובה שלה.
    אולם, לפי התחושה שלי, זה משהו אישי כלפינו למרות שאין כל סיבה ממשית שאני יודעת עליה. יתכן ומנהלת הגן דיברה איתה בעקבות פנייה שלי שיש אווירה מתוחה בכיתה כי הגננת החליפה אחראית כיתה שכרגע בהריון ועדיין נמצאת בצוות ויש ביניהן כל מיני אינטריגות. פניתי למנהלת הגן והודעתי לה על המצב ואמרתי שהאוירה המתוחה הזו יוצאת אל הילדים. אז יכול להיות שהמנהלת אמרה משהו לגננת (סביר להניח שכן).
    השאלה מה עושים עכשיו - להמשיך עם גננת כזו שיש משהו שעומד ביננו ואין לי ספק שיש לה גם רגשי נחיתות והיא מגיבה ממקום של הרגשות הללו ולא באופן מקצועי, או לעבור לגננת החדשה עם הקבוצה החדשה? גם אם לגננת יש "בטן" עלי, אל לה להתעלם מהילדה עם כניסתה לגן בבוקר ואפילו לא לפנות אליה עם חיוך באמירת בוקר טוב.
    אשמח לשמוע את חוות דעתך המקצועית לאור הנתונים הללו.

תודה רבה וכל טוב
    אמא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אמא
    08/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניתי לשאלה זו.

סמדר ריינר
    08/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו