דילמה דחופה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דילמה דחופה
    גל
    08/05/2011

הי,
    בתי בת חמש פוחדת מאד מכלבים. היא מוכנה ללכת לבתים שיש בהם כלב רק אם מבטיחים לה שהוא ייסגר בחדר אחר או בחצר.
    הוזמנו לחברה ביום העצמאות ויש לה כלבה קטנה. בתי לא מוכנה ללכת לשם והחברה לא מוכנה לסגור את הכלבה בחדר. יש לציין שזה אירוע שישתתפו בו עוד הרבה משפחות ויש שם עוד כ-20 ילדים.
    מתלבטת אם להיות קשובה לפחד של בתי עד כדי ויתור על האירוע או שבכך אני למעשה מחזקת את העניין ולא מעודדת אותה להתמודד. ברור לי שאם נלך היא תהיה צמודה אלי ומתוחה מאד. מה נכון לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילמה דחופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילמה דחופה - תגובה

סמדר ריינר
    08/05/2011

שלום גל,
    תראי, זה לא בדיוק שחור לבן ואו או. הזה שאת לא תלכי לאירוע את לא מחזקת בכרח את חוסר ההתמודדות אם אכן יש התמודדות כלשהי. ההתמודדות ל אחייבתלהיות בהלתייצב מול הפחד בלי פשרות. אלא יש דרך ביניים הדרגתית.
    אני ממליצה לך להכינס לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה הנוגעת לפחדי ילדים ולנסות לעבד תכנית להתמודדות עם הפחד מכלבים. בינתיים, עד שתכנית תישא פרי, אין טעם ללכת לאירוע הזה. אבל אם אתם כן עושים משהו כדי להתמודד, זה לא נקרא חוסר התמודדות.
    אם התשובה לא עוזרת לכם או שאתם לא מצליחים ליישם אותה, ניתן כמובן לפנות לטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו