מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד שלא התקבל לנבחרת, חבריו כן.אנה08/05/2011
ערב טוב,
בני בן תשע, מתאמן כשלוש שנים בקבוצת כדורסל ביחד עם חמישה מחבריו הטובים מהכתה. זוהי קבוצה מאד מגובשת..וכולם התקבלו שנה הבאה לנבחרת והוא היחיד שלא. מדובר בילד מקסים, בוגר, חכם מאד(מחונן) אך יחד עם זה חברותי מאד וכל עולמו זה הכדורסל. מה לעשות..הוא אומנם גבוה אך לא מתאים לנבחרת מבחינה אוביקטיבית. לי כאמא כואב כמובן אך אני מבינה.., השאלה הגדולה היא איך אני אומרת לו את זה. הוא עוד לא יודע..ומה שגרוע יותר זה שהמאמן הלא בדיוק חכם רמז לו לפני כחצי שנה שהוא בפנים..מה שעוד יותר יגביר את תסכולו. כל הקטע החברותי מסתכם בעיקר בשלושת ימי האימונים ובשבתות בהם החברים נפגשים. איך לספר לו?, אשמח ממש להנחיה מפורטת מה לאמר..?, האם בסגנון של אתה פחות מוכשר בזה אך אלוהים ברך אותך בהרבה מעלות אחרות..או אחרת..?
האם לחכות לסוף השנה עם "הבשורה" או לאמר לו עכשיו. אין לי ספק שהעיניין יכאיב לו מאוד , ברור לי שילדים נוחלים אכזבות וכך מתגברים אך במקרה הזה..הוא בטוח יקח את זה קשה..
תודה מראש, אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שלא התקבל לנבחרת, חבריו כן. - תגובה
סמדר ריינר08/05/2011שלום לך,
תראי, מה שלא תגידי, זה לא ישנה את המהות וזה פחות העניין, אלא באמת איך מלווים אותו בכאב ובאכזבה אחר כך.
אתם יכולים להגיד לו באמת שהוא מוכשר בדברים אחרים יותר, או שגם בזה הוא מוכשר אך במקרה הזה הוא לא נמצא הכי מתאים מתוך הילדים שהיו מועמדים וזה גם קצת עניין של מזל לא רק של יכולת אוי עם הרכב אחר של ילדים הוא כן היה מתקבל אבל זה מה שקרה עכשיו. אתם יכולים להגיד שהוא תמיד יוכל להנות מכדורסל אבל בתור תחביב, כנראה שהיעוד שלו בחיים הוא קצת אחר. את יכולה לבחור את מה שנראה לך פחות כואב עבורו וגם נאמן לאמת.
אם יש לכם אפשרות, להביא דוגמאות מהחיים שלכם של דברים שלא התקבלתם אליהם ואיך התמודדתם עם זה אפשר להביא את זה בתור דוגמא, ובהמשך לחשוב איתו מה הוא רוצה ויכול לעשות במקום, כיוון שיווצר חלל מבחינה חברתית ומבחינת תוכן, עניין ומילוי הזמן. אבל זה בהמשך. קודם כל תהיה תקופה, שבה הוא יהיה מאוד עצוב וכועס, ולא ירצה להסתכל קדימה עדיין אלא רק להתאבל על מה שלא יהיה, וזה בסדר. התייחסו לזה בסבלנות, ותנו לו לצאת מזה בקצב שלו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
אנה08/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר09/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)