תינוק בן חצי שנה עם התקפי זעם

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תינוק בן חצי שנה עם התקפי זעם
    אמא תרזה
    08/05/2011

שלום,

בני המתוק הוא בן חצי שנה, הוא ילד מאד חייכן, סקרן ונמרץ, מגיל ארבעה וחצי חודשים בערך, מהרגע בו הוא החל לעמוד עמידת שש הוא מגיע למצבים בהם הוא על הרצפה (על ארבע) צורח ומתוסכל.
    בתחילה חשבנו שזה קורה כי הוא עדיין לא יודע להתקדם קדימה והוא מתוסכל כי הצעצועים שלו רחוקים, עכשיו כשהוא כבר מתקדם קדימה - אנחנו לא מבינים מדוע הוא כ"כ זועם. יש לציין כי יש לו סדר יום כבר מגיל חודש וחצי, הוא אוכל טוב וישן כשלוש שעות במהלך היום והולך לישון כבר בשבע וחצי בערב, אין לנו שום בעיה באוכל ובשינה. אך במהלך היום הוא צורח המון כשהוא על הרצפה ולמעשה לא נוצר מצב בו הוא יודע לשחק לבד כי צריך להרגיע את הצרחות שלו. הבית שלנו הוא בית רגוע ושליו והוא לא חשוף בסביבה שלו לצעקות או מתחים.
    כאשר הוא צורח אני משתדלת לא להרים אותו מיד, אלא להסיח את דעתו, להרגיע אותו ורק אז להרימו. אני גם מסבירה לו באופן חד משמעי שאצלנו בבית לא צועקים (אבל הוא עדיין קטן...).
    יש לי כמה שאלות:
    1. האם זה טבעי בהתפתחות?
    2. איך אני יכולה לעזור לו (ולנו???)?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן חצי שנה עם התקפי זעם - תגובה

סמדר ריינר
    08/05/2011

שלום לך,
    את צודקת בכך שאין טעם להגיד לתינוק בן חצי שנה שלא צועקים כיוון זו אחת הדרכים היחידות שלו לבטא את עצמו בגיל הזה.
    משהו לא נוח לו ולא ברור לכם מה. אחד הדברים שחשוב שתנסו לעשות הוא למשיך ולנסות להבין, לקרב, להרחיק דברים, לקחת על הידיים (כן כן, הוא רק בן חצי שנה, זה מותר עדיין) לתת אוכל, לתת שתיה לבדוק אם כואב משהו, כמו שעושים עם תינוק שעדיין לא יודע לדבר ואנחנו צריכים להבין בכל זאת מה קשה לו. אין טעם להשתיק אותו אם לא הבנו מה העניין.עצם תהליך החיפוש וההבנה מה קורה הוא תהליך מאוד חשוב בקשר בין הורה לתינוק ותורם הרבה ליכולת של התינוק להבין את עצמו ואחר כך לבטא את עצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - נמשיך לנסות...

אמא תרזה
    09/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    09/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו