מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שקרים אצל ילדה בת 5רונית09/05/2011
שלום רב,
אני פונה אליכם אובדת עצות בעניין בתי הבכורה שהינה בת 5. היא משולבת השנה בגן טרום חובה, ילדה חכמה ונבונה מאוד יחסית לבני גילה. הגננת אף שקלה להעלותה לכיתה א' בשנה הבאה (במקום לגן חובה).
היא נוהגת לשקר לי במידה שאני חושבת מופרזת מידי. להלן מס' דוגמאות:
1. היא לקחה בתיק הגן שלה בובה, כשהיא יודעת שאני לא מרשה לעשות זאת. כשהדבר התברר לי, היא פשוט טענה בתחילה שהבובה הייתה בתיק כשהיא שיחקה בה בבית קודם לכן ועל כן הכניסה אותה לתיק. לאחר בירור נוסף עמה, השיבה שאכן לקחה את הבובה במכוון ללא רשותי.
2. באחד הימים היא חזרה מהצהרון עם 2 צמידים. כששאלתי אותה מאיפה הצמידים השיבה שכול הבנות קיבלו צמידים בצהרון, אך לא ידעה להגיד לי לכבוד מה. כששאלתי במקרה את המטפלת בצהרון לכבוד מה הצמידים, השיבה שלא חילקו צמידים. כשבדקתי זאת עם בתי, היא אמרה שלקחה אותם מארונית שהייתה בצהרון, כשזה למעשה לא שייך לה.
אציין, כי כשאני מאמתת את בתי בפעם השנייה, אז היא ישר מספרת לי את האמת.
אני במצבים אלו אומרת לבתי שזה נקרא לשקר, ושצריך להבדיל בין התנהגות טובה ללא טובה. היא כמובן מבטיחה לא לשקר בפעם הבאה, הבטחה זו תקפה מבחינתה עד זה עד לשקר הבא.
האם תופעה זו טבעית ולגיטמית, או שזה מוקצן?
איך אני כאמא אמורה להתמודד עם השקרים?
האם לנקוט בעונש? ואם כן איזה?
אודה להתייחסותכם בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים אצל ילדה בת 5 - תגובה
סמדר ריינר09/05/2011שלום רונית,
אני לא בעד ענישה, היא בדרך כלל לא יעילה וגורמת נזק והשפלה לילד.
ילדים בגיל הזה משקרים לעיתים, כי אין להם כלים משוכללים יותר להתמודדות. טוב עשית שהסברת לה שלא רצוי לשקר.
יחד עם זה, היא עוד תשקר לפעמים, כי עדיין אין לה דרכים חלופיות מספיק טובות להתמודד. זה מתאים לגילה, ולא הייתי מאוד מודאגת מזה.
נסי לחשוב האם יש משהו נוקשה מדי בציפיות שלך ממנה.
ילדים לא תמיד עושים כל מה שאנחנו אומרים. הם לא חיילים. אם הילדה נורא רוצה לקחת איתה בובה לגן, אולי כדאי לנסות להבין על איזה צורך זה עונה לה. בכלל כדאי לנסות לעבור מדפוס של להרשות או לא להרשות לדפוס שמנהל לפעמים דיאלוג ומנסה להבין מה הילד רוצה באמת ואיזו משמעות יש לרצון שלו. אולי הילדה רוצה לקחת איתה חפץ מעבר לגן כדי שיהיה לה משהו מוכר שיקל עליה לעבור שם את היום? אולי מאוד חשוב להראות לחברות שלה את הבובה הזו? הייתי מדברת איתה על הדברים יותר ואז מנסה לחשוב מה לאפשר ומה לא ואם אני לא מאפשרת אז לעזור לה למצוא דרך אחרת למלא את הצורך שחשוב לה.
עכשיו, קחי בחשבון שבאמת לא כל דבר היא תדע להגיד. למשל היא בודאי לא תדע להגיד שהבובה היא חפץ מעבר שלה, אבל אם תשאלי אותה בצורה רכה ואמפתית, לא מתוך נזיפה או ביקורת אם היא רוצה את הבובה, כי יותר נעים לה בגן כשיש לה משהו שהיא אוהבת מהבית, יש סיכוי שהיא תהנהן.
לדעתי הילדה לקחה את הבובה לגן ואת הצמידים מהגן כי יש לה געגועים לסוג מסויים של קשר רך יותר איתך, אני משערת שהצמידים כסוג של תכשיט נשי מייצגים אותך, ואולי היא מרגישה שככל שהיא גדלה יש ממנה ציפיות לעמוד בדרישות, לא לשקר, לא להצטרך ולהיות גדולה והיא זקוקה עדיין למשהו רך יותר שמבין אותה, נותן לה לטעות לפעמים, למעוד ומקבלת אותה כמו שהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)