רכושנות וסיפוק צרכים מיידי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רכושנות וסיפוק צרכים מיידי
    ורד
    09/05/2011

בני בן 5, ואנו מצןיים במלחמה מתמדת איתו.
    ראשית , הוא אינו מקבל את העובדה כי הוא יכול ומסוגל לעשות דברים בכוחות עצמו, ומבקש בכל פעם שנעשה את הדברים עבורו, לדוגמא: בכל בוקר ישנו ויכוח כאשר אני מכינה לו את הבגדים שהוא צריך ללבוש, ואיו הוא דורש כי אני אלביש אותו. וכאשר הוא אינו מקבל את רצונו הוא צורך, משליך חפצים בורח בצחוק של ניצחון.
    בעיצה אחת עם בעלי החלטנו שאנו לא מוותרים, ופשוט ניקח אותו עם הפיג'מה לגן.

בנוסף, קשה לו להמתין עד שהוא מקבל את מבוקשו. " אין לי סבלנות", הוא אומר. אם הוא מבקש לשתות או משחק כלשהו או שנתקן לו משהו במחשב הוא דורש, צועק וצורח שהדבר יעשה מייד. הוא אינו מסוגל להמתין. וגם כאשר אנו יוצאים לטייל, הוא שואל אם יהיו תורות.

אנו מרגישים שהמצב מחמיר, הצעקות ההשתתחויות על הרצפה, זריקת החפצים והמכות שהוא נותן לסובבים אותו, גורמים לנו לוותר על הרבה יציאות מחוץ לבית.

חשוב לציין כי בגן אותו הוא מבקר, ההתנהגות הזו לא נרמזת.
    הוא יודע שההתנהגות הזו אסורה, הוא איננו צועק, מדבר בשקט מתנהג למופת. אבל בבית יש לי ילד אחר.

איך מכניסים שקט הבייתה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רכושנות וסיפוק צרכים מיידי - תגובה

סמדר ריינר
    09/05/2011

שלום ורד,
    חשוב מאוד שלא תתנו לילד לנהל אתכם. אם הוא צורח ומשתטח על הריצפה זו פעילות שדורשת קהל שמתייחס לזה, מנסה להרגיע, כועס, מספק את הדבר שבגללו התחילה כל המהומה וכו'. אם לא תספקו את הקהל הזה, ופשוט תתעלמו, לא תהיה להתנהגויות האלה סיבה להמשיך להתקיים.
    חשוב לא להתייחס, לא להתרשם מזה שכולם מסתכלים, שנדמה לכם שעוד מעט השכנים יקראו למשטרה וכו'. ברגע שמתחילה התנהגות כזו אתם פשוט לא מתייחסים. ובודאי לא מספקים את הדבר שהוא רצה ואין לו סבלנות לחכות לו.
    אם תחזיקו מעמד ותהיו עיקביים, אחרי זמן מה ההתנהגות תתמתן עד שתעלם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו