את לא אוהבת אותי, אני לא אוהב אותך

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• את לא אוהבת אותי, אני לא אוהב אותך
    חוה
    10/05/2011

שלום רב
    שאלתי מתייחסת לבני הבכור בן 6 עוד מעט. יש לי שני ילדים נוספים, בת 4 ושליש ובן שנתיים ושליש. אני מרגישה חסרת אונים מול ההתבטאויות החוזרות של הבן שלי: "אני לא אוהב אותך" (מאוד כואב גם כשאני מנסה להתעלם) ולעיתים יותר רחוקות "נכון שאת לא אוהבת אותי" ולפעמים מדבר לעצמו "אף אחד לא אוהב אותי". לא ברור לי למה, אולי קשור לכך שיש אחריו שני ילדים בהפרשי גילאים קטנים, אבל אני מרגישה קצת קצר עם ילדי הבכור. עד כה ניסיתי להתעלם ולחכות שיעבור לו אבל פתאום קלטתי שהמצב נמשך כבר יותר מדי זמן.
    להערכתי הכל התחיל כאשר נולדה ביתי, שאז בעלי התחיל להיות מעורב יותר בטיפול בבני הבכור ואז לאט לאט התחיל בני הבכור להראות סוג של ההעדפה לאבא. בהריון של ילדי השלישי התחילו המשפטים כגון אני לא אוהב אותך וסוג מסויים של דחייה. זה לא כל הזמן כמובן אבל כשזה קורה זה מאוד מבלבל אותי ומעציב אותי.
    אני מבינה שמשהו מציק לילד שלי וממש הייתי רוצה להבין מה וכן לפעול בצורה כזו שתעזור לו וכן שתאפשר לנו תקשורת נעימה ונטולת משפטים מהסוג שתארתי למעלה.
    איך אוכל לגלות זאת? וכיצד לנהוג כאשר מדבר כך??
    תודה על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• את לא אוהבת אותי, אני לא אוהב אותך - תגובה

סמדר ריינר
    10/05/2011

שלום חוה,
    העניין הוא לא איך את מגיבה כשהוא אומר את זה. אלא לנסות להבין טוב יותר את מהות הקצר ביניכם ואיך משפרים את הקשר.
    הייתי לוקחת אותו לשיחה ומדברת איתו על כך שאני מבינה שהוא עצוב וכועס ומרגיש לא אהוב. הייתי שואלת אותו למה הוא מרגיש כך.
    בנוסף הייתי בודקת האם באמת דורשים ממנו יותר מדי ולא מקדישים לו מספיק זמן ותשומת לב, ואם כדאי למצוא זמנים להקדיש לו באופן קבוע לחוד, ללא אחיו הקטנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו