מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 3.9 הצבת גבולותשרון11/05/2011
שלום רב,
יש לי בת בת 3.9 ואני בהריון בחודש חמישי(אציין שהילדה מצפה ומחכה לבוא התינוק מחבקת ומנשקת את הבטן כל הזמן)
לאחרונה חל שינוי משמעותי בהתנהגותה.
עם חברים: היא מלאת בטחון ומשתלטת על המשחק מנסה להוביל אותו איך שהיא רוצה ובמידה ומסרבים לה היא מתעצבנת ואפילו מכה, ואז כשאנחנו מבררים מה קרה היא משקרת ואומרת שהרביצו לה למרות שהיא יודעת שאני נמצאת לידה ורואה הכל.(כך גם בגן)
בבית: הכל הפך להיות קשה מאז שקמים בבוקר כל דבר זה לא רוצה, עוד מעט , כל מה שמבקשים מממנה היא עושה הפוך כמו: עמדי על השטיח את יחפה אז היא עונה " לא רוצה אני רוצה על הרצפה לא בא לי.." או " נו..מה את רוצה ממני" , אציין שאני מאוד עדינה ומבקשת יפה אפילו מציעה לה שנעשה את הפעולות ביחד וכו'...אבל זה לא עוזר היא פשוט עונה הפוך ומתמרדת ממצבים רגילים ופשוטים של היום יום.
דבר שרציתי להוסיף:
היא מאוד "חוצפנית" עונה לא יפה ומשתמשת במילים שלעולם לא דיברנו איתה בבית,
לדוגמא: אם משהו לא מוצא חן בענייה אז היא אומרת לי "..את חוצפנית ומגעילה.." אני אומרת לה שלא מדברים ככה בבית והיא ממשיכה..אז אני מפסיקה לה את הפעילות שהיא עושה ואומרת לה שכרגע אני לא מעוניינת לדבר איתה כי היא מתנהגת לא יפה.
הדבר חוזר על עצמו אני ממש אובדת עצות ואני ממש לא מוכנה שהיא תדבר אליי ככה כבר בגיל הזה..(מה יהיה הגיל 6??) ועוד דוגמא: אם אני אוסרת עליה משהו (כמו לא משחקים עכשיו) היא עונה: "..את תראי שכן.."
אציין שאני ובעלי היינו בכמה מפגשים של הדרכת הורים ואני מנסה לעשות כפי שלמדנו וזה מאוד קשה.
הילדה מקבלת מאתנו תשומת לב, חיזוקים עידודים וכו'. על התנהגות טובה אבל ברגע שמשהו לא מוצא חן בעניה זה הופך למלחמה.
אנחנו רוצים לחזור על המפגשים שוב אבל אין כרגע תאריך חדש באזורינו.
בבקשה אודה לכמה טיפים ועצות ממך בנתיים איך להתמודד ולהגיב באותו רגע על ההתנהגות הזו ועם השקרים שלה .
אודה לתשובתך.
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3.9 הצבת גבולות - תגובה
סמדר ריינר11/05/2011שלום שרון,
אולי תשתפי מה למדתם במפגשים של הדרכת הורים שכן היו ומה הולך קשה כדי שאוכל לכוון טוב יותר את תשובתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..להלן מס' דוגמאות
שרון11/05/2011דיברנו על שייכות, על פסק זמן כפי שאני עושה, אני מיישמת הכל אבל כניראה משהו לא טוב מסתבך בדרך...
כבר התחדשו דברים בהתנהגותה מאז ולכן כבר אנחנו מאבדים שליטה,
לכן עלה הצורך (גם בגלל שהילדה גדלה קצת מאז) לחזור על הקורס של הדרכת הורים ואין לנו כרגע צפי לפתיחת קורס חדש באזורינו.
בנתיים אני חייבת עזרה בכמה עצות כי אני כבר מאבדת שליטה ולא מוכנה בשום אופן שהיא תתנהג אליי ככה.
שוב אודה לעזרתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..להלן מס' דוגמאות - תגובה
תראי, לא כל כך הבנתי מה אמרו לכם בהדרכת הורים, למשל מה זה נקרא שייכות בהקשר הזה?
קחי בחשבון שהדברים שאני אומר לך הם לא בהכרח מתואמים עם ההדרכה שקיבלת ועלולים לסתור או לבלבל. זה המחיר של קבלת ייעוץ ממקורות שונים.
מה שאני מציעה לך הו אלהקפיד על מספר עקרונות. אחד הוא קביעת סדרי עדיפיות מה חשוב ומה לא, ועל מה את רוצה להקפיד.
דבר שני, להיות עיקבית, ברגע שהחלטת להקפיד על גבול מסויים חשוב לעמוד בו.
עיקרון שלישי הוא לדבר בטון ברור ונחרץ. לא נשיקות, לא משא ומתן, לא הסברים ונאומים ולא התחננויות. אלא אם יש משהו שחשוב לך, פשוט להגיד אותו בצורה ברורה וקצרה. הילדה לא אמורה לחשוב שנורא מבקשים ממנה, ומנסים לשכנע את הוד מעלתה, אלא מורים לה לבצע או משהו או לא לעשות משהו ומצפים שהיא תענה מייד.
כשהיא מתחצפת הייתי אומרת לה חדש משמעית שאת ל אמוכנה שהי אתדבר כך ומאותו רגע מתעלמת. לא עונה לה על זה, לא מתווכחת, לא מזדעזעת, לא נעלבת ולא מזכה אותה בשום תשומת לב שעלולה להתפרש כחיזוק חיובי (גם התייחסות שלילית היא חיזוק חיובי, כל התייחסות היא חיזוק חיובי, חיזוק שלילי הוא העדר התייחסות בכלל).
התנהגות מסוכנת פיזית או מכות - מפסיקים מיד באופן פיזי, שוב בלי צעקות, בלי נאומים וכו'.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סמדר..ושוב תודה,
שרון11/05/2011תודה על תשובתך המהירה ואני מקבלת את עצותייך באהבה רבה,
בהחלט אעשה כפי שהצעת להבהיר לה בנחישות שהתנהגות זו..(התחצפות וכו'..) לא מקובלת עלי ואז אני מתעלמת.
שאלתי היא, כמה זמן להתעלם ממנה?
ומתי לחזור ולהתנהג אליה כרגיל?
ואם בעלי בסביבה האם הוא צריך לנקוט עמדה או להתנהג איתה כרגיל למרות התנהגותה?
שוב המון תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סמדר..ושוב תודה, - תגובה
ההתעלמות היא רק כל עוד ההתנהגות הזו ממשיכה, ולא מהווה בשום פנים ואופן ענישה או נקמה על ההתנהגות. כלומר ברגע שהיא נרגעת ומפסיקה להתחצף זה בסדר להתייחס אליה. הרעיון של ההתעלמות הוא לא להתעלם מהילדה אלא מההתנהגות שאנחנו רוצים להפסיק להתייחס אליה כדי לא לחזק אותה.הרעיון הוא לא לתת חיזוק חיובי ולא להוות קהל ולתת במה להתנהגות שאנחנו לא רוצים לעודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!!
שרון12/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר13/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)