ביתי בת ה6 לא מפסיקה לשקר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביתי בת ה6 לא מפסיקה לשקר
    יעל
    12/05/2011

ילדתי ילדה טובה ,עדינה,בוגרת בהתנהלותה, ממושמעת וחכמה .לכל מקום שאנו מגיעים איתה מתפעלים מהחוכמה שלה מעדינותה ומהתנהגותה הנאותה.
    אבל בשנה האחרונה קצתי במסכות השקרים, כאשר הייתה בגן חובה היה השקר הראשון שלה ,היא טענה כי אחת הגננות בגן שלה משכה אותה מהיד ושמה אותה בעונש במטבח. כאמא מיד נבלתי והרמתי טלפון לוועד הגן כדי לברר מה פשר העניין , הגננת נעלבה מעצם הפנייה אליה ,הכחישה והתפטרה.לאחר שיחה ארוכה עם ביתי התברר כי היא בדתה את הסיפור.
    השנה היא התחילה כיתה א' נחשבת לתלמידה מצויינת ,והשקרים מופיעים בלי סוף בהקשר של ש.ב היא אומרת שאין שיעורים וכמובן שיש ורק לאחר שאני בודקת את מחברותיה אני מגלה שיש.
    פעמיים בשבוע אני יוצאת ללימודים וחמותי שומרת עליה ועל שתי אחיותיה ,היא אומרת לסבתה שהיא מיד חוזרת והולכת לבקר חברה שגרה בסמיכות אלינו.איתי כמובן לא היה מתרחש דבר כזה אבל חמותי חסרת גבולות וביתי כנראה גילתה זאת.
    השבוע היא התקשרה אליי מבית הספר בטענה שהיא חולה לי היה ברור שאין אמת בדברים ואמרתי לה זאת כשווחחנו וניסיתי לשכנעה להישאר אך לא הצלחתי.
    כשהגיע לבית היא פרצה בבכי וטענה כי מורתה דחפה אותה וזרקה לה את הדף כאשר היא באה להגיש לה אותו עם סיום המשימה. כמובן שלא הראתי לה לחץ כלשהו ובלי ידיעתה הרמתי טלפונים למספר תלמידים לראות אם יש אמת בדברים, אף אחד לא ראה ולא שמע דבר,התקשרתי למורה ושיתפתי אותה בדברים אין לה שמץ של מושג על מה מדובר. לאחר שיחה נוספת וארוכה על חשיבות אמירת האמת היום בשעה תשע בערב גילתי שהיא לא הכינה שיעורים כי היא שיקרה לסבתה וטענה שאין וכרגע גם בשעה עשר בלילה היא ממשיכה להכין את השיעורים. אני ממש חסרת אונים בקשר להתנהלות מולה אני , כעסתי עליה והברהתי לה את דעתי לעצתכן אודה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת ה6 לא מפסיקה לשקר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביתי בת ה6 לא מפסיקה לשקר - תגובה

סמדר ריינר
    13/05/2011

שלום יעל,
    נראה שצריך להבדיל בין שקרים מסוגים שונים. כאשר הילדה מעלילה על איש צוות שהרביץ לה זה סוג אחד של שקר, ולהגיד שהיא חולה כדי שיבואו לקחת אותה או להגיד שאין שיעורים זה סוג אחר.
    הסוג השני הוא נורמטיבי יותר, אופייני לגיל, נובע מזה שלפעמים לילדים קשה מהסגרת והמטלות, הם חשים צורך לחזור להיות קטנים,אין להם כלים אחרים להתמודדות או שהם יודעים מראש שהם לא יובנו והם משתמשים במה שהם יודעים. על ההורה לזהות את המניפולציה, להבין את הצורך שעומד מאחוריה, אך אין כאן טעם בהטפת מוסר או במאבק סביב העניין הזה. במקרים כאלה, למשל, לא צריך לכעוס נורא על זה שהיא שיקרה או לבצע חקירה. מספיק שהבנת שהיא לא באמת חולה, כאן הדגש הוא לא על זה שהיא שיקרה, אלא על למה רצתה בוא הבייתה, מה קשה לה, האם מתגעגעת לאמא, האם קשה לה בבית הספר, האם סתם מרגישה קטנה ורוצה פינוק בבית וכו'. כאן אפשר לומר לה, שבפעם הבאה אין צורך לשקר, וכשהיא רוצה קצת להתפנק או להגיד שקשה לה, אפשר פשוט להגיד ואמא תמצא כבר דרך לפנק אותה, גם אם זה לא יהיה על חשבון בית ספר, או שאמא תעזור לה אם קשה לה מדי עם החברות או עם השיעורים וכו'.
    אני חושבת שהסוג השני של השקרים, שתוצאה שלו חמורה יותר, התפתח אצל בתך כאשר לא הצליחה לקבל הבנה לקשיים שביטאה על ידי השקרים מהסוג הראשון. ואז היא עשתה משהו שמטרתו לעורר אמפתיה לזה שהיא מרגישה מסכנה וזקוקה להבנה וחום.
    יכול להיות שחסרה קצת גמישות בבית. את אולי יודעת להציב גבולות היטב אבל אולי קשה לך להיות גמישה לפעמים. להבין שילד קטן לא יכול להחזיק כל הזמן מעמד ולהיות "גדול"
    ולפעמים מותר לוותר קצת, לעגל פינות לראות את הצורך הריגשי מאחורי ההתנהגות ולא רק לחנך כל הזמן אלא גם לטפל, להבין וכו'. נשמע לי שדרך השקרים ביתך מבקשת קצת רכות, קצת חופש מלהיות גדולה ואחראית ומצייתת כל הזמן, וזה נורמלי וזה תקין. אם זה יתקבל בהבנה מדי פעם היא לא תצטרך לשקר כל כך הרבה.
    אני אומרת זה כי את ציינת בעצמך שהיא ילדה טובה בדרך כלל. כך שזו לא ילדה שלא מבינה שאסור לשקר, ואם לא תתייחסי נורא בחומרה היא תגדל להיות קרימינלית. אני מתרשמת שכאן צריך משהו הפוך.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו