מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שתי בנות ליד מדרום הארץ13/05/2011
יש לי שתי בנות מקסימות הגדולה בת 8 והקטנה בת 4, ההבדלים ביניהם ניכרים מאוד גם במראה החיצוני וגם באישיות. שתיהן יפות אך הקטנה לעומת הגדולה מלאת כריזמה וחן ואנשים פשוט מתמוגגים ממנה. שתיהן טובות אך הקטנה לעומת הגדולה יותר קשובה כשמבקשים ממנה משהו ויודעת לוותר כשצריך, כדרך הטבע הקטנה לומדת מהגדולה ולרוב את ההתנהגויות הפחות טובות. שתיהן חכמות אך הקטנה לעומת הגדולה הרבה יותר מפותחת ביחס לגילה וביחס לאיך שהגדולה הייתה בגיל שלה.
אני משערת שלפי דבריי ניתן להסיק שהמועדפת עליי היא הקטנה אך הן שתיהן בנותיי ואני אוהבת אותן באופן שווה ולכן אני מרגישה אשמה על כך שאני מתגאה בקטנה יותר מאשר בגדולה, אני משערת שהגדולה גם חשה בכך והתנהגותה מקצינה לכיוון הלא טוב (אי הכנת שיעורי בית, אי הקשבה למה שאני מנסה לחנך אותה, שקרים וכו...) אני אובדת עצות, באישיות שלי אני אדם מאוד קפדן ואם משהו משתבש או לא קורה כמו שציפיתי אני נוטה להגיב בקיצוניות ומן הסתם בגלל התנהגותה ה"מאכזבת" קורה שאני כועסת הרבה על בתי הגדולה. למרות שגם על הקטנה אם צריך אז גם כועסים.
הדאגה שלי היא משני דברים:
1. אני מדופרסת מהעובדה שהתחושה שלי כלפי בתי הבכורה היא שהיא "אכזבה" בשבילי, אני לא אוהבת את התחושה הזאת, אני רוצה לחשוב שזה לא נכון אבל כעת אני רוצה להיות אמיתית עם עצמי ולהודות שזאת התחושה - מה אני אמא לא טובה?
יש לציין שלפני שהקטנה נולדה תחושות אלו ליוו אותי גם, אופייה לא השתנה כתוצאה מהולדת הקטנה, תמיד היא הייתה מעט אחרת (פוחדת מרעשים חזקים, פוחדת מזבובים, פחות דברנית, לא משתפת במה שקורה לה ) וזה הפריע לי. ואז כשהקטנה נולדה היא כאילו ענתה על הציפיות שלי מאיך שהבת שלי צריכה להיות, פלפלית, דברנית, מפותחת מאוד.
2. אני חוששת שעצם העובדה שאלו הם תחושותיי, והתגובות שלי כלפיה (ותמיד אני בדיעבד מתחרטת על איך שהגבתי) ייגרמו לה לגדול בחוסר ביטחון ויערערו אותה עוד יותר. ובמקום שתגדל ותפרח אני במו ידיי גורמת לה לנזק שאולי הוא בלתי הפיך. שהרי ילד זקוק לתמיכה בלתי מתפשרת מצד האמא.
יש לציין שבנותיי אוהבות אותי מאוד והאהבה היא דו צדדית, ואני גם דואגת לא רק לכעוס אלא לטפוח על השכם ולהחמיא לגדולה ולהרעיף עליה חיבוקים ונשיקות ואף לדבר איתה ולהסביר לה מדוע אני כועסת או בכלל לשוחח איתה על כל דבר ויש הרבה דברים שהיא עושה באופן כללי שגורמים לי לגאווה אבל החשש שלי הוא שמספיקה פעם אחת שאני ממש כועסת ממשהו שהיא עשתה כדי להשכיח את כל המילים הטובות.היא גם המון פעמים מצינת את העובדה שהיא מרגישה שאני אוהבת יותר את הקטנה ואני אומרת לה שזה לא נכון, אבל עם תחושות של ילד אי אפשר להתווכח.
אני זקוקה לעצה , עם מי עליי לדבר לאן עליי לפנות כדי לקבל ייעוץ כיצד לנהוג בבנותיי, איך להשכיח ממני את תחושת ה"אכזבה", ומה נכון ולא נכון לעשות.
אשמח לעצה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי בנות לי - תגובה
סמדר ריינר13/05/2011שלום ד,
יפה מאוד בעיני שאת מודה בבעיה שמאוד קשה לעיתים להודות בה.
את צודקת שכדאי שתפני קבל ייעוץ, אני חושבת שכדאי לך פשוט לפנות לטיפול עבור עצמך, כדי לברר באופן עמוק יותר ממה נובע הקושי, מלבד הסיבות הגלויות שנראות לך מובנות מעליהן.
את יכול לפנות לכל פסיכותרפיסט או פסיכולוג שמטפל במבוגרים. זה לא בהכרח טיפול שקשור בילדים או בהורות אלא יותר בך באופן אישי אך יש לזה השלכה על ההורות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
ד מדרום הארץ13/05/2011תודה לך על תגובתך.
אני אודה לך אם תוכלי לכוון אותי לגוף שדרכו ניתן לאתר מטפל טוב.
האם יש אפשרות לקבל עזרה גם דרך קופות החולים? מה העלויות הכרוכות בטיפול? אני לא ארצה משיקולים כלכליים לוותר על העניין, רווחתן של הבנות ושלי חשובה לי.
תודה ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך - תגובה
סמדר ריינר14/05/2011שלום ד,
אין"גוף" שדרכו ניתן לאתר מטפל טוב. גם לא כל מטפל טוב בהכרח ניתן לדעת מראש אם הוא מתאים אישית לך. בדרך כלל אנשים מחפשים טיפול דרך המלצות של מישהו מוכר שהם סומכים עליו וגם אז צריך להיפגש ולבדוק את מידת הכימיה והאמון הנוצרת בינך לבין המטפל.
אני מבינה שחשוב לך להיות בטוחה מהתחלה, אבל אין ממש דבר כזה, פשוט מנסים ורואים.
את יכולה בהחלט לפנות דרך קופת החולים שלך, בכל קופות החולים יש הסדר של טיפול פסיכולוגי מסובסד, אם דרך הביטוח הרגיל ואם דרך הביטוח המשלים. בכל קופה זה אחרת. שם יש מטפלים שבהחלט עומדים בקריטריונים של ההשכלה והתעודות המתאימים, אבל זה לא אומר שהם טובים או לא טובים או מי מהם מתאים לך יותר מאשר מטפלים פרטיים רגילים.
את יכולה גם לנסות לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעוסקת בטיפול במבוגרים וגרה באיזור שלך, או כאמור לפנות למכרים שלך שהתנסו בטיפול פסיכולוגי ולברר איתם.
לגבי העלויות:
טיפול פסיכולוגי פרטי עולה בדרך כלל בין 300 ל-400 ש"ח לפגישה. בקופות החולים, שוב תלוי בקופה, המחיר נע בין 160 ש"ח לפגישה ל-200. יש לזכור שהסבסוד הוא מוגבל בזמן ולא בהכרח מכסה את אורך הטיפול הנדרש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ד מדרום הארץ14/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)