מזועזעת מהאבחון הפסיכולוגי של בני.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מזועזעת מהאבחון הפסיכולוגי של בני.
    vivi
    14/05/2011

שלום. בני (בן הזקונים) בן 6.5. עדיין בגן, עקב הישארות שנה נוספת בגן. הוא נולד פג, בשבוע ה-32 להריון. במהלך מעקב בהתפתחות הילד, הוחלט כי עליו לקבל קלינאית תקשורת, עקב חסכים שפתיים קלים.
    בגן, היו לו מעין התקפי כעס אותם הגננות התקשו לשקוט. עליי לציין שזה לא קורה על בסיס קבוע. ישנם ימים בהם יושב, לומד ומתפקד למופת.
    הגננת חושבת שמדובר בהפרעת קשב וריכוז. אני סברתי שההתפרצויות, או סרובו להשתתף במפגשים מסוימים נובעים מסיבות רגשיות. הרי, הוא יודע לרסן את עצמו כשרוצה, יש לו על כך שליטה מלאה (גם השנה, לדוגמה, עד חנוכה הילד התנהג למופת. ה"היפוך" הגיע לאחר מכן).
    נעשה לילד אבחון פסיכולוגי, וכשישבתי עם הפסיכולוגית, בנוגע לממצאים, אמרה לי שהילד במצב רגשי בכי רע. במבחן בו עליו לתאר תמונה (או ציור) ולספר על כך סיפור, יצא שבכל ציור סיפר סיפורי זוועות (לדוג': ציור של אפרוחים היושבים סביב שולחן וצלחות מונחות לפניהם וברקע אבא או אמא תרנגול/ת- טען שהאבא, כמדומני, אכל את הביצים עם האפרוחים בתוכם. ואז החזירו אותם ושוב נאכלו...משהו בסגנון הזה). כלומר, עפ"י הפסיכולוגית, עולמו הפנימי של בני מתאר פחד, תחושת איום מתמדת, חוסר ביטחון בעולם הסובב אותו וכו'.
    עליי לציין שלבני שני אחים מתבגרים, שהתנהגותם כלפיו "תנודתית", הפכפכה. פעם משחקים, מנשקים ועתים צועקים, מקללים ואף "מכפכפים" אותו. דיברתי אתם על כך, אך כמובן לא יודעת ממש מה לעשות עם המידע המזעזע שקיבלתי מהפסיכולוגית. בעלי ואני נתחיל בקרוב הדרכת הורים, אבל אני ממש מודאגת מממצאי האבחון. מה עליי לעשות? במה שגיתי? הפסיכולוגית טענה שהיא מאוד מודאגת בנוגע לילד. אני אובדת עצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מזועזעת מהאבחון הפסיכולוגי של בני. - תגובה

סמדר ריינר
    14/05/2011

שלום ויוי,
    אני מבינה שאת מזועזעת, וואכן עברת כנראה חוויה מטלטלת. אני חושבת שאת עושה נכון שאת פונה עם בעלך להדרכת הורים. כרגע, אין הרבה לעשות באופן קבוע. כשתתחילו את הדרכת ההורים, חשוב להשתמש בה היטב, להביא את עצמכם לידי ביטוי שם באופן כן, רציני ויסודי, ולהשתדל ליישם כמיטב יכולתכם. זה מה שאת יכולה לעשות, וזה המון.
    האבחון, לפי מה שאת מתארת אותו מצביע על קושי ריגשי שנובע מהקשר איתכם ההורים, ולכן הדרכת הורים היא אכן הדבר הנכון והיחיד שיש לעשות כרגע.
    אני חושבת שלא יהיה רציני ולא מקצועי לתת לכם טיפים שיטחיים לפני שאתם מתחילים הדרכת הורים יסודית.
    אומנם קשה לך כרגע, אבל זה קושי חשוב, שנובע ממפגש עם אמת מסויימת, ואני מקווה עבורך שזהו קושי שיביא לצמיחה ולשינוי.
    התגובה שלך, היא כבר טובה בעיני, היא מראה שאת לא מכחישה, לא מתעלמת, חווה את הקושי עד הסוף, זו הדרך הנכונה. לאט לאט, אם תמשיכי להתייחס ברצינות, הכל יהיה יותר קל וברור, אם כי בהחלט עוד צפויים קשיים בדרך.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו