מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן ובת לינלה14/05/2011
שלום,
יש לי בן בן 3 ו8 חודשים ותינוקת בת שנה וחמישה חו'. שניהם מדהימים, מתוקים וחכמים. הם די דומים באופי- מאוד אנרגטיים, מאוד מפותחים רגשית ובוגרים לגילם. הבן שלי ילד מאוד סקרן וחכם, הוא התחיל ללמוד שפה שניה בגיל שנתיים והוא מדבר באופן שוטף 2 שפות. הוא מרכיב פאזלים מאוד גדולים לבד, שואל המון שאלות וכו' אומרים לי בגן שהוא מאוד חכם וזה מורגש. הבת שלי מתוקה מאוד וגם היא מנראית מפותחת לגילה, מדברת, מטפסת, מבינה הכל ועוד. שניהם סקרנים מאוד ואני רואה שגם באופי הם די דומים. השאלה שלי היא לגבי היחס שלי לכל אחד מהם. היתה תקופה שהחמאיתי מאוד לבת שלי על המראה, כי היא נורא יפה ואני אוהבת להלביש אותם יפה כל הזמן אז עליה זה נראה ממש מתוק אבל שמתי לב שהיא מגיבה לכך מאוד ומצפה לזה אז הפסקתי ואני יותר מתייחסת לדברים שהיא עושה. לא הייתי רוצה שבגלל שהיא בת וואני מתייחסת לחיצוניות שלה היא תרגיש שהיא יפה וכתוצאה מזה אולי פחות חכמה. אני מאוד מעודדת חשיבה, סקרנות ומאמץ. חשוב לי לפתח את הפוטנציאל הטמון בהם וחשוב לי שיתאמצו להצליח. העניין הוא שלפעמים אני לא יודעת אם זה בסדר להתייחס אליהם אותו הדבר למרות שהם שונים. כרגע זה מה שאני עושה מצפה מהם אותם הדברים - כל אחד בהתאם לגילו ולא מייחסת חשיבות למין שלהם. אולי בהמשך זה יצוץ יותר. לשניהם אני מחמיאה כל הזמן ומעודדת את הדברים החשובים. האם זה נכון?
שאלה חשובה נוספת- לפעמים נדמה לי שהבת שלי קצת יותר מקנאה בבן שלי מאשר ההיפך. גם הוא מקנא אבל פחות מראה או זה מתבטא בצורה שונה. היא מסתכלת הרבה על מה שהוא מקבל לפעמים אפילו על הצלחת שלו.וזה מתבטא בעוד תחומים כמו הקשר שלה עם בעלי שהיא מאוד רוצה את קרבתו במיוחד כשהבן משחק איתו ועוד ולכן אני מקפידה לתת גם לה דברים שהוא מקבל כמו ממתקים למרות שבגיל שלה הוא לא אכל מזה בכלל. התופעה התחילה להיות פחות מורגשת אבל רציתי לדעת האם זה שכיח שילד שני מקנא יותר מהראשון? האם זה אולי מבטא משהו באופי שלה. חשוב לי שהקנאה תהיה הכי מינימאלית והייתי רוצה שכל אחד ירגיש בטוח במקומו. כרגע אני מתאמצת לתת לשניהם אותו דבר כל הזמן למרות שלא תמיד זה מתאים לגיל לפי דעתי כדי למנוע קנאה. גם בעניין משחקים עם בעלי - אם הוא משתולל עם אחד אז כמובן באותו רגע גם עם השני. מה דעתך? האם אני נוהגת נכון, האם זה קשור גם באופי, איך גורמת להרגיש פחות קנאה?
מצטערת שזה מאוד ארוך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן ובת לי - תגובה
סמדר ריינר15/05/2011שלום נלה,
קנאה היא דבר נורמלי. את ל אאמורה לגרום להם להרגיש פחות קנאה, אם כי בודאי את לא אמורה גרות אותה יותר מדי בכוונה, אלא את אמורה העזור להם לתמודד עם הקנאה שמתעוררת.
אני מניחה שהבת שלך מקנאה יותר, כי היא מרגישה שאת מחשיבה יותר תכונות שדורשות אינטילגנציה ומאמץ, ובזה אחיה לוקח אותה בסיבוב כי הוא יותר גדול, אין מה לעשות. מותר וחשוב לאהוב ילדים לא רק על פי הישגים. אהבה לילד אמורה היות ללא תנאי, אחרת הוא מרגיש שהוא לא ראוי לאהבה אלא רק להערכה. זה לא אותו דבר. זה דבר שחסר כנראה גם לבת שלך וגם לבן שלך, אבל הבת שלך מרגישה קצת יותר חופשי כדי להראות את זה.
חשוב שתנסי להרפות קצת מהרצון למושלמות והישיגים גם ממכם כהורים שחייבים לעושת הכל מושלם ולתת לילדים שווה בשווה בדיוק וגם מהילדים. תנסי לפעמים פשוט להיות, בכיף ביחד, וזהו. זה נותן המון ומאוד חשוב להתפתחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)