ילדה רגישה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה רגישה
    חן
    15/05/2011

שלום,
    ביתי בת ה5 וחצי מאוד רגישה (ירושה ממני!!) ואני מאוד דואגת לה בחברה,
    ובנוסף לזה היא קצת גדולה לגילה לא שמנה אבל גבוהה ובעלת מבנה גוף גדול,
    ועוד משהו שלה עדיין לא מפריע אבל לי כן, ובטח זה יפריע לה בהמשך- היא מאוד שעירה. הרבה פעמים היא מספרת לי דברים שילדות אומרות לה או מציקות לה ונקרע לי הלב כי היא טיפוס שישר בוכה (כמוני) ואני מאוד דואגת שירמסו לה את הביטחון העצמי...שאלתי איך להגיב כשהיא מספרת לי דברים כאלה ואיך לחזק אותה ולחשל אותה שתדע להתמודד??
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה רגישה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה רגישה - תגובה

סמדר ריינר
    15/05/2011

שלום חן,
    חשוב מאוד שתא קודם כל תחשבי חיובי. את מאוד עסוקה במה יכול היות לא טוב וזה משדר חוסר ביטחון לילדה. למה שלא תחשבי למשל במה היא מוכשרת ואיך הי איכולה להצליח? במה כן יש לה לתרום וממה החברות שלה יכולות להתפעל ממנה ולא רק ללעוג לה? יכול להיות שיש כאן גם בחירה שלך לשים את הזרקור על הדברים המדאיגים וזה גורם לך ולה לתחושה של חוסר ביטחון, שחברה זה דבר מפחיד ופוגעני וכו'.
    לגבי איך לעזור לה להתמודד - פשוט לעזור לה להרגיש בטוחה בעצמה, יש לה הרבה דברים טובים, הדברים הפחות טובים הם לא העיקר. כשילדה פוגעת בה זה הרבה פעמים כי אותה ילדה בעצמה מרגישה נחיתות על משהו, זה לא אומר על הבת שלך שום דבר. היא יכולה לבחור אם להתעלם, ולא לתת לזה במה בכלל, או לענות בקצרה שהיא לא מוכנה שידברו אליה ככה, ולהעביר נושא וליזום היא על מה מדברים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו