קשרים חברתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשרים חברתיים
    רוית
    16/05/2011

הבת שלי בת שש וקצת בכיתה א' . היא מאוד אוהבת חברה , מחבקת ילדים כשהיא פוגשתם מחוץ למסגרת ביהס , מאוד אדיבהוטובה, תמיד תהיה מוכנה לתת לילד אחר מה שיש לה גם אם הדבר מאוד חשוב לה.
    הבעיה שהיא לא מצליחה בבית הספר ליצור קשרים חברתיים , אין לה חבר או חברה שאיתם היא משחקת , הקשרים שלה מאוד שטחים ולעיתים היא מתלוננת שהיא לבד. אני מנסה ככל שניתן לעזור בנושא מזמינה אלינו הביתה חברים וחברות ויש הענות אולם נראה שזה מסתיים בבית . כולם מאוד רוצים לבוא אלינו ובאים בשמחה אך בבית הספר זה לא קורה. הבת שלי לאחר יום שהיו אצלה חברים מצפה לשחק איתם בבית הספר והיא חוזרת מאוכזבת ואומרת שהם לא רוצים לשחק איתה ומעדיפים לשחק עם ילדים אחרים ולא רוצים לשתף אותה.[צפיתי בה מס' פעמים ובאמת ראיתי אותה די מבודדת] כהורה די מציק שמתנהגים בבית בצורה אחת ובבית הספר בצורה אחרת . לעיתים רק על מנת לעזור לה אני מזמינה חברים למרות שלא תמיד נוח לי ובסוף אני יוצא שהמאמץ לא היה שווה שכן היא נותרה בביהס לבד. מה יכולה להיות הסיבה לכך? כיצד ניתן לעזור לה בבית הספר?

תודה מראש
    דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשרים חברתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשרים חברתיים - תגובה

ליאת גרוס
    16/05/2011

שלום דורית
    ייתכן שהיא מרגישה פחות בנח במסגרת קבוצה גדולה של ילדים.
    כדאי לבדוק מה בסיפוריה אובייקטיבי כלומר אם באמת לא מעוניינים בה או שהיא מפרשת את מה שקורה בכיתה באופן סובייקטיבי ומוטעה.
    ייתכן גם שבבית את עוזרת ומתווכת ובכיתה את אינך. אם כך הדבר חשוב לראות אם מצליחה להתמודד באופן עצמאי עם החברות בבית ואם לא מה תוקע אותה.
    אני ממליצה לשוחח עם המורה פנים אל פנים ולבקש ממנה לתמונת מצב אובייקטיבית יותר. כמו כן כדאי לבקש מהמורה לסייע בכיתה.
    נסי לא להיות לחוצה סביב הנושא כי באופן לא מכוון הלחץ עלול לעבור לביתך ולהעצים את הקושי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו