שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    elli
    16/05/2011

שלום. אנחנו נמצאים במין צומת דרכים בחיינו כמשפחה..אנחנו גרים במקום קטן עם כל המשפחה המורחבת מסביב, אך בחודשים הקרובים כולם מתפזרים. דבר נוסף הוא שאני צריכה ללדת עוד חודש חצי בערך. המצב הכלכלי שלנו ממש גרוע ואנחנו כל הזמן בחיפוש אחר דירה חדשה (גרים בשכירות) מחפים מקום לטווח ארוך כדיי שיהיה מקום יציב לגדל ולחנך את המשפחה. בכל הסיפור הזה יש ילדה קטנה בת 2 וחצי רגישה ביותר שכרגע נמצאת בפעוטון מחוץ למקום מגורנו כך שגם מבחינה כספית זה קשה לנו וגם עוד מעט אני ילד ואני לא יודעת איך אסתדר מבחינת ניידות. מה גם שהילדה חולה הרבה ויוצא שהרבה מהימים היא פשוט בבית... היא נמצאת בפעוטון מ8 עד 12 לא עד 16:00 ואנחנו חושבים אולי להוציא אותה מהגן .. אך מפחדים שזה יעשה לה רע....בעוד כחודשיים כל העולם שלה ישתנה.. תוולד לה אחות ,כל המשפחה המורחבת שנהגה לראות יום יום תעלם לה ואני מקווה שנמצא דירה במקום טוב יותר ומשהו קבוע יותר.... חוץ מזה היא לא תוכל להמשיך להיות עם הילדים שהיא נמצאת עכשיו כי אנחנו נחשבים "אנשי חוץ" ובמקום אנחנו גרים אין מערכת שאנחנו חושבים שהיא טובה והבת שלנו תוכל להתחנך פה..
    בקיצור אנחנו מבולבלים (ורואים את זה אני מתארת לי מכל הבלגן שרשמתי (-8 ) .
    אודה לכם על עצתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    16/05/2011

שלום לך,
    ראשית אני לא ממליצה הוצאי את הילדה מהגן. גם היא וגם את תהיו זקוקות למסגרת עבורה אחרי שאחותה תיוולד. אומנםן כרגע היא חולה הרבה, אבל זה חלק מההסתגלות לגן ואין טעם להפסיק את זה באמצע ואחר כך להסתגל מחדש.
    נכון, כנראה יהיה קשה ואולי אף משברי, חשוב לקחת כל דבר בזמנו, לאט לאט, לא הכל בבת אחת, ולא נורא להתרגש מכך שיהיה לילדה קשה, כנראה שאכן יהיה קשה, אבל בסוף זה יעבור, אין טעם להכנס לחרדה מדברים שאין כרגע הרבה מה לעשות איתם, מלבד לנסות להקפיד על שיגרה כמה שניתן, לנסות לקחת בקלות, ולחשוב על כל דבר לחוד ולא על הכל בבת אחת כמו שציינתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

elli
    19/05/2011

תודה רבה על תשובתך!
    לבעלי יש הסתייגות מלהשאיר אותה באותו גן, הוא פוחד שהיא לא תתפתח מבחינה שיכלית וחברתית כי היא תהיה הכי גדולה שם ,זה גן מ7 חודשים עד 3 והיא תהיה בת 2 ו9 חודשים בתחילת השנה הבאה.
    האם יש צדק בפחד הזה או שצריך להתמקד בצד הנפשי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    19/05/2011

שלום לך,
    אני חושבת שיש סדרי עדיפיוית בחיים. בתקופה ש כל כך הרבה מעברים, מעבר נוסף של גן בלאו הכי לא ישאיר לה פניות ריגשית להתמודד עם המטלות הלימודיות בגן, כך ששכרו יצא בהפסדו. זה לא הדבר העיקרי כרגע, ואל תדאגו, היא תתפתח היטב גם כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

קובי
    22/05/2011

שוב שלום.
    היום דיברנו עם האחראית על הגן כדי להשאיר את הילדה גם בשנה הבאה והיא אמרה שהיא ממש לא ממליצה כי ממוצע הילדים יהיה מקסימום שנה וחצי וביתי תהיה כמעט בת 3 .. עד שקיבלנו החלטה והיינו שלמים איתה המכשול הזה מגיע. עדיין עדיף להשאיר אותה באותו גן? או שההחלטה עכשיו צריכה להיות בין להישאר בבית לבין הגן החדש??

שוב תודה מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך - תגובה

סמדר ריינר
    22/05/2011

שלום לך,
    אכן יש נתונים חדשים, להשאיר בבית לא הייתי ממליצה, נראה לי שאין ברירה אלא לחפש גן מתאים אחר. חשוב לעשות הכנה טובה, ללכת עם הילדה לראות את הגן קודם, לנסות להכיר ילדים מהגן לפני כן על ידי תאום עם אימהותיהם בשעות אחה"צ, ולהשתדל לקחת את הדברים בקלות ולקוות לטוב.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו