עקשנות בלמידה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עקשנות בלמידה
    אלון
    17/05/2011

שלום,
    בני המתוק והחכם בגיל 7 בערך.
    הוא מאוד אהוב על כולם, ילד שמח ומקסים, תלמיד טוב, מלא מרץ וסקרנות.
    יש רק בעיה אחת קטנה איתו -שקשה לי לשים עליה את האצבע בדיוק, אבל היא סוג של עקשנות או מחסום, כאשר אני מנסה ללמד אותו דברים.
    זה התחיל משחייה, ועבר לאופניים, ועכשיו זה כל מיני נושאים שאני מנסה להסביר לו שקשורים ללימודים :

הבעיה חוזרת על עצמה בכל נושא: הוא לומד, מצליח, וברגע שהגיע הזמן ל"פרוס כנפיים", הוא פשוט נסוג, מתחפר, ולא מוכן להמשיך יותר.

בשחייה, הוא שחה ממש, כבר בגיל שלוש ללא עזרה, מספר פעמים, ובכל פעם שהבין שהוא שוחה , הפסיק מיד, והכריז - אני לא יודע לשחות. לא לחצנו עליו, בתקווה שזה פשוט יעבור עם הזמן, אבל הוא עדיין לא שוחה, למרות שהוא מאוד אוהב ים ובריכה, וברור שזה מפריע לו.
    באופניים, זה היה אותו הדבר - לימדתי אותו לרכב, הוא התחיל לסוע, וברגע שהוא קלט שהוא נוסע לבד, ושאני לא מחזיק אותו באמת, הוא הפיל את עצמו (בזהירות...) והשביע אותי שלעולם אני לא אעזוב את האופניים יותר. אני מבין שזה מאוד נורמלי, אבל רוב הילדים מתי שהוא מבינים שהם לא באמת צריכים את אבא מאחריהם, ומתחילים לסוע, הוא פשוט ויתר לחלוטין וסרב לנסות שוב אפילו בהבטחה שלא אעזוב.

גם את העניין הזה עזבנו, בתקווה שהוא יחזור לזה מעצמו, אבל הוא מעדיף להפסיד את הפאן הגדול של אופניים עם חברים, מאשר ל"הסתכן" בלנסות ללמוד לרכב שוב.

עכשיו הדברים חוזרים, כאשר הוא מתעניין בדברים, ובא אלי לשאול. אני עונה כמיטב יכולתי, ואז , כמעט תמיד, באיזשהו שלב, הוא מפסיק באופן כמעט אלים להקשיב, נאטם, וטוען שאסור לו ללמוד את זה, כיוון שזה לא "בסדר הנכון" של בית הספר. שאלנו את המורה אם היא מקיימת איסורים כאלו, והיא אמרה שבכלל לא, גם לידו, אבל זה ממש לא משנה לו - ישנו איזה חוק דמיוני, שאסור בשום אופן לעבור עליו, ואיננו מצליחים להבין מה הוא, או מאיפה הוא הגיע.

הינו שמחים לשמוע ממכם איזו עצה, כיצד להגמיש מעט את החוקים, כיצד ניתן כן ללמד אותו שחייה ואופניים וחילוק.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקשנות בלמידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקשנות בלמידה - תגובה

סמדר ריינר
    17/05/2011

שלום אלון,
    זה נשמע שהבן שלכם חרד מהאפשרות שאם ידע דברים ויהיה עצמאי הוא יישאר לבד, או יצטרך להיות גדול ולהתמודד עם תחרות למשל. נראה שהעניין הוא פחד להיות גדול. יכול להיות שזה יעזור אם תסבירו לו שגם אם הוא גדול עדיין אפשר להיכשל ולבקש עזרה, וגם אם אבא לא מחזיק את הואפניים מאחור, עדיין הוא נמצא ואפשר לפנות אליו - כלומר הדגש שלכם צריך פחות להיות בכיוון של "תהיה גדול ותסתדר לבד" ויותר בכיוון של גם אם אתה גדול אתה יכול עדיין לפעמים להיות קטן, או לבקש עזרה, עדיין אנחנו איתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו