מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 9.5 עם ניצני גיל ההתבגרותמותשת...17/05/2011
שלום רב,
אני אמא ל 3 בנות (9.5 , 5.5 ו 9 חודשים) , חווה מזה מס' חודשים את טעם גיל ההתבגרות וקשה לי .
בתי הבכורה ילדה טובה וחכמה עם יכולות ריקוד יוצאות דופן .
לגבי הקשיים אינני יודעת על מה להניח את האצבע . היא לא מבצעת שום פעולה שמבקשים ממנה אלא אחרי שמבקשים מס פעמים ומרימים את הקול לבסוף . היא מפוזרת מאוד והציוד של הלימודים מפוזר בין התאים בילקוט ובלי כל קשר למערכת השעות .היא אינה מקפידה על הכנת שעורי הבית ולמידה למבחנים ואין אנו יודעים מתי יש מטלות מביה"ס מאחר והיא משאירה את 2 היומנים שרכשנו עבורה בבית או בכיתה .יש לה קליטה מהירה ללימודים אבל פעם באף-פעם היא מקשיבה בשיעור ורושמת משהו במחברת כלשהי .
מבחינה חברתית היא מנסה למצוא את מקומה ועושה זאת בעיקר בזכות הכראוגרפיות לריקודים שהיא מבצעת עם חברותיה לכיתה .לא פעם אני שומעת תלונות על כך שהיא מעט שתלתנית שלא בכוונה ואינני יודעת כיצד להנחות אותה ביצירת קשרים חברתיים נכונים ובריאים לאורך זמן.
היא ילדה שמוטלת עליה אחריות לא מועטה - היא שבה מדי יום לבד מביה"ס ועד לשעה 17:00 היא אמורה לשבת לאכול ארוחת צהריים , להכין שעורי בית (שבד"כ "אין לה") , לארגן את החדר שלה ולצאת להביא את אחותה בת ה 5.5 מהצהרון הביתה.
היחסים בינינו טעונים ומתוחים רב הזמן וגם כשאני רוצה לנסות ולהנות מזמן איכות יחד אני מתקשה לעשות את המעבר לנתינת חום וקרבה .
אני זקוקה להכוונה כיצד גורמים לה קודם כל לבצע את מטלות ביה"ס כנדרש מבלי לשבת לה על הראש כל רגע ולמרות זאת לקבל מכתב מהמורה אחת לשועיים באופן קבוע ש"הילדה לא הכינה שעורים למרות שיחה עם המנהלת ולמרות שהיא התבקשה לא לצאת להפסקה אלא להשלים את השעורים..."
אני מאמינה שרב המתיחות ביחסים נובעת מהאכזבה שלנו מתפקודה הלוקה בחסר ובמיוחד לאור הבטחותיה הנשנות וחוזרות לעלות על דרך הישר...
אשמח לכל עזרה מעשית שלא בדומה ל "היא צריכה הכוונה מקצועית / פסיכולוגית" כי זה אני יודעת שצריך רק שזה לא פשוט לעשות את הצעד הראשון לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 9.5 עם ניצני גיל ההתבגרות - תגובה
סמדר ריינר17/05/2011שלום לך,
נראה לי ששורש הבעיה נמצאת בכך שאת מעבירה לבתך מסר כפול. מצד אחד כשנוח לך היא גדולה, ואת מטילה עליה המון אחריות, וכשנוח לך היא קטנה וצריכה לציית להוראות שלך. זה לא הולך ביחד. זה מבלבל אותה ומקומם אותה.ובצדק.
יש מקום להוריד ממנה את האחריות הזו. זו ילדה שמחזיקה את עצמה לבד, שעות רבות ביום, וגם לוקחת אחריות על אחות קטנה, לא ברור איפה ניתן מקום לצרכים שלה, לקשיים שלה, לאוזן קשבת עבורה כשהיא חוזרת מבית הספר, לחרדות שלה כשמשהו לא הולך לה, וכו'. ברור שהיא שוכחת דברים זה לא בגלל שהיא נכנסת לגיל ההתבגרות, זה בגלל שמתפרק לה, כבר אין כוח להחזיק הכל.
הילדה שלך זקוקה גם לטיפול (אימהי, אני מתכוונת, לא בהכרח פסיכולוגי) לא רק לדרישות. או לפחות יותר טיפול ופחות דרישות. אם לא תשני את זה באופן כלשהו, זה לא ישתנה.
אני מבינה שגם לך יש אילוצים וקשה להסתדר, אבל לה קשה יותר. אין ברירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)