לא קשוב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא קשוב
    מירב
    17/05/2011

בני בן ה3 הוא בן יחיד הוא ילד שמח שיודע להעסיק את עצמו יפה ואינו ביישן בחברת אנשים וילדים זרים. בגיל שנתיים עברנו לגור במדינה אחרת והוא התחיל ללכת לגן שמדברים בו באנגלית ואז התחיל עיכוב מסויים בהתפתחות השפה העברית אולם למד הרבה מילים באנגית ומסוגל לתקשר גם בעברית וגם באנגלית למרות שהמשפטים שלו לא ארוכים ולא שוטפים. מבחינה שכלית לא נראה שיש בעיה הוא מסוגל להתרכז, מרכיב פאזלים בני 30 חלקים יודע את כל הצבעים, סופר קדימה ולאחור ומזהה את כל האותיות באנגלית. אוהב להתבונן בספרים ומספר לעצמו סיפורים.רוב הזמן הוא שמח ועסוק בעניניו ותמיד מזמזם שירים שעולים לו בראש מתוך קלטות ילדים ששמע. הבעיה שלי היא שכשאני מבקשת ממנו משהוא לעשות הוא לא ממש מקשיב לי בריכוז הוא לא מסתכל אלי ורק אם מתאים לו אז הוא מבצע אבל לרוב הוא ימשיך לשיר בחוסר אכפתיות עד ואני צריכה לבקש מספר פעמים באסרטביות וגם אז הוא כאילו עושה לי טובה והראש שלו בכלל במקום אחר. גם למבוגרים אחרים הוא לא קשוב והוא אפילו לא מרים את הראש שמדברים אליו. הגננת מספרת שבשעת מעגל כל הילדים יושבים בשקט גם אם לא מעניין אותם. רק לו תמיד מתחשק לעשות משהו אחר כמו לקרא ספר ולשיר לעצמו בקולי קולות. גם כשנמצא עם קבוצת ילדים בגילאים שונים של חברים למשל אז כולם עושים משהוא אחד רק הוא תמיד עושה משהו אחר. כשהולכים למקום חדש הוא רץ לעניניו ולא אכפת לו אם אני באיזור או לא הוא אפילו לא מסתכל אחורה לראות שאני בסביבה. אני מתקשה בגמילה מחיתולים מפני שלא אכפת לו בכלל שהוא רטוב. אני מודאגת משוב שאני לא לא יודעת אם זה בעיית קשב או שסתם לו אכפת לו מאף אחד וגם זה מדאיג אותי מחשש שהוא יגדל להיות אגוצנטרי. הייתי רוצה לשמוע דעה מקצועית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא קשוב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא קשוב - תגובה

סמדר ריינר
    18/05/2011

שלום רינת,
    לא נראה לי שכדאי במקרה הזה לעשות את האבחון דרך הפורום. אני ממליצה לך לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלך ולבדוק את הבעיה יותר לעומק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו