בעיות חברתיות קשות לילדה בכיתה ג'

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות קשות לילדה בכיתה ג'
    תמר
    31/12/2007

ד"ר שלום.

יש לי שני ילדים: הבכור בן 13, ילד מוצלח מכל הבחינות. הילדה בת 8.5 אך מבחינת הגובה ניראית כמו ילדה בת 11. חוץ מזה שהיא נחשבת שמנה בחברה והבטחון העצמי שלה ממש ירוד. הבנות בכיתתה ממש מתעללות בה מילולית, ואם קודם היא התנהגה בלוחמנות וענתה לכל מי שהתקיפה אותה, הרי שלאט לאט היא מאבדת מבטחונה, אינה מתקרבת אליהן ואינה עונה להצקות המילוליות שלהן כלפיה. הן מגלות עליה סודות, קוראות לה שמנה, אומרות האחת לשניה לא לשחק איתה, משתיקות אותה בכל דרך אפשרית ועוד ועוד. הילדה חוזרת לעיתים קרובות בבכי מר וכואב ואני ממש מתקשה לעמוד בזה. ניסיתי הכל מהתערבות בעצמי ושיחה קשה עם כמה בנות, ועד לשיתוף היועצת והמחנכת, אולם ללא תוצאות. ביתי אומרת שבוחנים אותה לפי המראה החיצוני שלה ולא לפי הפנימיות, ואף באה בטענות למה רק לה מגיע גוף כזה. ניסיתי אגב להכניסה למשטר דיאטה, אולם כמעט ואין מסגרות כאלה לגילה והיא גם מסרבת לשתף פעולה לאורך זמן. הנושא מדיר שינה מעיניי ומעיניה ואנו נתונים בצער רב. אנא, עזרי לנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות

שרון באומל
    03/01/2008

שלום לך.
    אכן בעייה סבוכה, אשר ניכר כי ניסית להתמודד שאופן הטוב ביותר. אני בכל זאת מציעה לגשת לאיש מקצוע בנושא תזונה באיזור מגורייך או לאיש מקצוע אשר יוכל להבין לעומק את מקור ההשמנה ולעזור לביתך לרדת במשקל. ילדים שמנים הם ילדים דחויים לרוב, ועל מנת להקל עליה את ההתמודדות בנושא גם בהמשך, אני מציעה לטפל בבעיית ההשמנה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית
    טל' 054-5551479

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו