עצבים אצל הילד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עצבים אצל הילד
    שלי
    19/05/2011

יש לי ילד בן שלוש וחצי לפני שמונה חודשים הוא קיבל אח חדש .
    ההסתגלות וקבלת האח למשפחה עברו אליו יפה מאוד והקשר בינהם מדהים הם משחקים אוכלים ומתקלחים ביחד .
    לאחרונה הילד לא מקשיב לנו מתחצף מאוד רץ בבית ואומר מילים לא נעימות בנוסף קשה לו מאוד לקום בבוקר והוא קם עצבני ובאמירות "לכי מפה" ,"אני לא רוצה אותך"
    קשה לי מאוד להתמודד עם זה אנא ממכם תנו לי טיפים איך להתנהג ולנסות להרגיע את הכעס הגדול שנמצא בילד..
    אגב הגננת לא מציינת התנהגות חריגה היא אומרת שהוא משחק יפה ומשתתף במפגשים
    רק שאם ילד לא מעונין לשחק איתו אז הוא יושב בצד כעוס ואחרי כמה דק נרגע וחוזר לשחק..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצבים אצל הילד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצבים אצל הילד - תגובה

סמדר ריינר
    19/05/2011

שלום שלי,
    למה בעצם להרגיע את הכעס? אוי עדיף דווקא לתת לו מקום? נשמע לי שזה לא שהיית רוצה להרגיע את הכעס אלא פשוט שהוא ייפסק. ואין סיבה. יש לילד על מה לכעוס. כעס זה דבר טבעי, הוא חלק מהחיים. נורמלי וטבעי שהוא יקנא ויכעס על כך שאחיו הקטן גוזל ממנו כל הרבה תשומת לב שפעם הייתה רק שלו, רק אם תתנו לזה מקום ולגיטימציה זה יירגע, ולא להיפך. כלומר אם אתם משדרים שביעות רצון נורא גדולה מאיך הם משחקים יפה וכמה הוא לכאורה לא מקנא, אז הוא מבין שכשהוא כן מרגיש תחושות שיליליות אין לזה מקום. ואז, הוא לא יודע מה לעשות עם התחושות האלה והן יוצאות בדרך הזו.
    דווקא אם תדברו איתו על כך שזה בסדר לכעוס, וטבעי לקנא באח קטן, ותתנו לו דרכים לבטא את הכעס בצורה ישירה, וברורה במילים או מעשים לא מזיקים (למעוך כדור ספוג, להגיד "אני כועס" וכו') עם הזמן הוא ירגיש יותר טוב, וגם אתם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו